Office-app voor mobiel moet binnenkort gebruikers tussen accounts laten wisselen

Microsoft sleutelt aan een nieuwe mogelijkheid voor de mobiele Office-app. Het moet hierdoor mogelijk worden om tussen Office-accounts te wisselen. De optie komt nu enkel voor Android-gebruikers beschikbaar.

In de Office-app is het slechts mogelijk om op één account ingelogd te zijn. Wisselen naar een ander account is mogelijk, maar wordt in de praktijk vermeden door de omslachtige manier waarop het wisselen gebeurt.

Microsoft gaat het leven voor zijn gebruikers die een zakelijk account, een eigen account en misschien ook nog wel een schoolaccount hebben, eenvoudiger maken. Het bedrijf kondigt aan dat het werkt aan een functie om eenvoudig van account te wisselen in de mobiele Office-app.

Gebruikers moeten hierdoor in een overzicht te zien krijgen welke accounts zij bezitten en met enkele klikken ingelogd zijn op een ander account uit dit lijstje. Sourab Nagpal, Senior Product Manager van het Office Mobile-team, legt precies uit hoe je dat doet. De belangrijkste stap blijkt het klikken op je profielfoto te zijn, de rest wijst zichzelf bijna zelf uit.

De functie is nog niet klaar voor het grote publiek. Office Insiders kunnen de functie vanaf vandaag verwachten. De functie bestaat overigens al in Microsoft 365 web-apps.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home