Office 365 voor Mac ondersteunt donkere modus

Office 365

Microsoft heeft een nieuwe versie (16.20.18120801) van Office 365 voor Mac gelanceerd. Die brengt ondersteuning voor een aantal functies die onderdeel zijn van het in september door Apple gelanceerde besturingssysteem Mojave 10.14.

Zo krijgen Word, Excel, PowerPoint en Outlook allemaal het nieuwe donkere thema van Mojave. Ook zou in de nieuwste versie de Continuity Camera-functie van Apple gebruikt kunnen worden om rechtstreeks foto’s vanuit een iPhone in te voegen in een dia in PowerPoint.

Outlook

Er zijn ook een aantal niet-Mojave-gerelateerde functies toegevoegd ter verbetering van de gebruikerservaring. Voor Outlook is het nu mogelijk om in de agenda op een vergadering te klikken om zo een lijst met aanwezigen te bekijken of uitnodigingen door te sturen met de mogelijkheid dit niet voor iedereen zichtbaar te maken.

Ook biedt de nieuwe versie ondersteuning voor het rechtstreeks aanmaken van Microsoft Teams-vergaderingen vanuit Outlook, de mogelijkheid een agenda met anderen te delen en een nieuwe weergave van maximaal drie tijdzones voor de kalender.

PowerPoint

Verder zijn wat betreft PowerPoint de tools voor proeflezen uitgebreid met grammaticale suggesties en kan er in Word een vakje worden aangevinkt met het label ‘Lettertypen in bestand insluiten’. Dit om ervoor te zorgen, dat een document eruitziet zoals bedoeld op de computers waarop het is bekeken, zelfs als de doelcomputer nog niet alle benodigde lettertypen had. De functie is naar eigen zeggen in september al aan PowerPoint toegevoegd.

Microsoft lanceert momenteels maandelijks nieuwe updates voor Office 365 voor Mac. Zo werd in november onder meer Web-beeldondersteuning toegevoegd aan Word, Excel en PowerPoint, kreeg Outlook nieuwe e-mailversleutelfuncties en kreeg PowerPoint een nieuwe weergave, genaamd ‘overzichtszoom’.

Gerelateerd: Microsoft maakt testversie Office 2019 for Mac nu beschikbaar

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home