Office 365 krijgt bescherming tegen ‘reply-all’ e-mailstormen

e-mail storm
-

Microsoft rolt een nieuwe functie uit voor Office 365 om zogenaamde ‘reply-all’ e-mailstormen, waarbij werknemers de optie ‘Allen beantwoorden’ gebruiken bij e-mails met een groot aantal ontvangers, te blokkeren

Microsoft noemt de functie Reply All Storm Protection en kondigde ze reeds aan tijdens zijn Ignite-conferentie eind vorig jaar. Deze week wordt de functionaliteit naar alle Office 365-gebruikers wereldwijd uitgerold.

“Wanneer een ‘reply-all’ e-mailstorm binnen je organisatie plaatsvindt, kan dit de bedrijfscontinuïteit verstoren en in sommige gevallen zelfs de rest van het e-mailverkeer van je organisatie gedurende een bepaalde periode vertragen”, merkt Microsoft op.

Dergelijke e-mailstormen doen zich met enige regelmaat voor in grote bedrijven en ook Microsoft zelf blijft er niet van gespaard. Afgelopen maart kreunde de interne communicatie van het bedrijf urenlang onder een ‘reply-all’ e-mailstorm aan 52.000 werknemers.

De Reply All Storm Protection zal in eerste instantie vooral grote bedrijven met grote distributielijsten ten goede komen. Wanneer het systeem binnen 60 minuten 10 reply-alls detecteert naar meer dan 5.000 ontvangers, worden daarop volgende antwoorden gedurende vier uur geblokkeerd.

“Naarmate we gebruikstelemetrie en feedback van klanten verzamelen, verwachten we na verloop van tijd de Reply All Storm Protection-functie aan te passen, te verfijnen en te verbeteren om deze nog waardevoller te maken voor een breder scale aan Office 365-klanten”, besluit Microsoft.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home