Office 2021 is nu verkrijgbaar, ook al wil Microsoft het liever niet verkopen

Office 2021

Een blik op de website van Microsoft doet niet vermoeden dat Office 2021 officieel verkrijgbaar is. Je moet heel diep graven, en dan nog vind je enkel het duurste pakket. Andere online winkels bieden het voorlopig ook maar mondjesmaat aan.

Microsoft Office 2021 is vanaf nu officieel verkrijgbaar als eenmalige aankoopoptie. Hiermee vermijd je de abonnementskosten van Microsoft 365 (vroeger Office 365). Welke versie jij nodig hebt, lichten we uit in onze uitgebreide gids. Valt de beslissing voor een eenmalige aankoop en wil je het fonkelnieuwe Office 2021 in huis halen? Dan wensen we je veel geluk.

Een blik op de website van Microsoft toont een duidelijk knop met Office naast Microsoft 365 helemaal bovenaan. Helaas werkt die knop niet en word je onmiddellijk naar Microsoft 365 gekatapulteerd. Hier kan je alle opties terugvinden van abonnementen. Op geen enkele pagina kan je informatie terugvinden rond Office 2021 als een eenmalige aankoop.

Pas wanneer je doorgaat naar abonnementen en bijhorende prijzen, krijg je een eerste glimp van Office 2021. Voor de consumentenversie zonder Outlook, wordt het initieel verborgen. Van zodra je verder naar beneden scrolt voor de vergelijking, zie je voor het eerst Office voor Thuisgebruik en Studenten 2021 staan aan 149 euro incl. btw. Dit pakket bevat Word, Excel en PowerPoint. Meer informatie brengt je naar de overzichtspagina die je eigenlijk al vanaf het begin wil zien als optie. Uiteraard krijg je opnieuw de suggestie dat Microsoft 365 je veel meer biedt en de betere keuze is. Aan jou om te beslissen of dat ook zo het geval is.

Aanbod voor ondernemingen

Onder abonnementen en prijzen voor ondernemingen, krijg je nergens in het prijzenoverzicht de optie om Office 2021 te vergelijken. Helemaal onderaan staat er een kleine melding met “Op zoek naar Office als eenmalige aankoop?”. Na wat doorklikken komen we zo ook eindelijk op de overzichtspagina van Office voor Thuisgebruik en Zelfstandigen 2021 aan 299 euro incl. btw. Dit pakket bevat Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Opvallend is dat Microsoft hier niet opnieuw zijn Microsoft 365-pakket onder je neus duwt. De aanhouder wint?

Het mag duidelijk zijn dat Microsoft Office 2021 liever kwijt dan rijk is. Het Microsoft 365-aanbod is het enige dat de softwaregigant wil aanbieden. Office 2021 krijgt zelfs niet meer de instapformule aan 69 euro die voordien nog beschikbaar was. De ondersteuningsperiode is ook korter dan ooit: 5 jaar tot 13 oktober 2026. Bij Office 2016 was dat nog 10 jaar, Office 2019 krijgt 8 jaar. Beide lopen af op 14 oktober 2025.

Het maakt kiezen voor Microsoft 365 steeds aantrekkelijker, het ultieme hoofddoel van Microsoft. Wie liever niet door de complexe hoepels wil springen op de website van Microsoft, kan Office 2021 ook bij online winkels aankopen. Vandaag vinden we zowel Office voor Thuisgebruik en Studenten 2021 als Office voor Thuisgebruik en Zelfstandigen 2021 terug bij onder andere Coolblue en Centralpoint. De meeste andere winkelpunten moeten de nieuwste versie van het Office-pakket nog in hun line-up opnemen.

lees ook

Microsoft Office 2021 lanceert op 5 oktober naast Windows 11

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home