Bug in Nvidia-driver verhoogt CPU-verbruik gevoelig – update

nvidia gpu

Nvidia erkent de fout en werkt aan een hotfix of driverupdate om het probleem snel te mitigeren.


Update 08/03 8u: Nvidia heeft een hotfix klaar, driverversie 531.26, die je hier kan downloaden. De update bevat verder geen verbeteringen en vervangt versie 531.18. De belangrijkste nieuwe functie, een slimme AI die de videoresolutie van streams verhoogt, blijft behouden.

Wie een compatibele Nvidia 30- of 40-serie grafische kaart heeft, mobiel of desktop, geniet voortaan automatisch van deze video-upgrade. De enige vereiste is dat je een Chromium-compatibele internetbrowser gebruikt. Voorlopig ondersteunen enkel Edge en Chrome de nieuwe AI upscale-functie.


Origineel bericht: De nieuwste Nvidia-driver, versie 531.18, verhoogt het CPU-verbruik gevoelig met tien tot vijftien procent. De fout doet zich voornamelijk voor na het laden van een 3D-toepassing, waarna de telemetrie plug-in van Nvidia tilt slaat (NvGSTPlugin.dll). Het probleem doet zich niet op elk systeem voor. Na een test blijft ons testsysteem normaal werken zonder extra CPU-verbruik. Analyseer Windows Taakbeheer (Ctrl + Shift + Esc) om te zien of jij hinder ondervindt.

Dat neemt niet weg dat Nvidia het probleem erkent en ook kon reproduceren. Het werkt aan een snelle hotfix of de update wordt in een nieuwe driverversie meegenomen.

Sommige Reddit-gebruikers konden de fout zelf mitigeren door de telemetrieplug-in manueel te verwijderen. Wie ernstige problemen ondervindt kan dat zelf doen, maar hou er rekening mee dat het niet duidelijk is dat de bijwerkingen daarvan zijn.

lees ook

GPU-verkoop voor pc’s kent grootste dip in decennium

Het is voorlopig niet duidelijk wanneer de hotfix of nieuwe driverupdate beschikbaar zal zijn. Je kan altijd terugrollen naar een eerdere driverversie in geval van nood, maar de kans is groot dat je niet langer dan een paar dagen zal moeten wachten. Aan jou om te beslissen, mocht je last hebben van de bug, waarvoor je kiest.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home