Nieuws macOS Big Sur-update maakt oude MacBook Pro’s stuk

Wacht nog maar even

Apple macOS 11 Big Sur

De macOS Big Sur-update maakt bij bepaalde gebruikers hun 13-inch MacBook Pro stuk. Het probleem situeert zich op modellen rond eind 2013 tot begin 2014. Niets lijkt het probleem voorlopig op te lossen. Apple heeft nog geen commentaar gegeven.

Diverse gebruikers op het forum van Apple en Reddit melden dat hun 13-inch MacBook Pro enkel een zwart scherm weergeeft na de macOS Big Sur-update. Niets lijkt voorlopig het probleem op te lossen. Ook kortsluiting forceren om de NVRAM en SMC te resetten, werkt niet.

Een ingenieur op het forum heeft een van de problemen kunnen oplossen door de IC-chip voor de HDMI-poort te verwijderen, maar het is niet zeker dat die chip het probleem veroorzaakt. Apple heeft voorlopig nog niet gereageerd op het probleem.

Grootste update in jaren

Apple heeft aan minstens één persoon gevraagd om het toestel in te sturen om het probleem na te kijken. Een andere forumpost bevestigt dat het engineering-team van Apple op de hoogte is van het probleem. Het spreekt voor zich dat wie een oudere 13-inch MacBook Pro heeft best nog even wacht met de update naar macOS Big Sur.

Het gaat namelijk om de grootste update sinds de overstap naar Intel-chips in 2005. Apple maakt zich immers klaar om zijn hele line-up van ARM-chips te voorzien met de MacBook Air, MacBook Pro en Mac mini die de spits afbijten met de nieuwste Apple M1-chip.

lees ook

Apple lanceert langverwachte MacBooks met eigen ARM-chip

Bij een nieuw besturingssysteem loont het altijd de moeite om even de kat uit de boom te kijken. Zeker een grote update, OS X wordt nu OS 11, moet je altijd voorzichtig aanpakken. Vooral voor oudere toestellen waar geen garantie niet meer op is, is het risico groot. Er bestaat een kans dat Apple in dit geval de toestellen kosteloos herstelt, maar de kans is even groot dat geaffecteerde gebruikers zelf voor de kosten moeten opdraaien.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home