Nieuwe ThinkPad P-workstations van Lenovo krijgen prestatiemodus

Lenovo verfrist zijn ThinkPad P-workstationportfolio en introduceert een volledig nieuwe telg in de reeks. Nieuwe processors en een ultra-prestatiemodus staan centraal.

Lenovo pakt uit met een upgrade voor zijn high end-mobiele workstations. Eerder verfriste de fabrikant al zijn midrange-toestellen. Het hele gamma krijgt Intel Core H-processors van de tiende generatie mee. Dat zijn de prestatieversies van Intels mobiele 14 nm Comet Lake-cpu’s. De chips zijn voorzien van hoge boostsnelheden die al naargelang het model tot boven de 5 GHz uitkomen. Dat brengt de nodige hittevorming met zich mee, waardoor Lenovo de laptop bij normaal gebruik een beetje tempert.

Wie wel alle registers wil opengooien, kan de ultra performance-modus via de bios van de toestellen inschakelen. Die geeft de workstations de ruimte om meer toeren te draaien, al zal de koeling in dat geval overuren werken en mag je extra decibels verwachten. We vinden het op het eerste zicht een goed idee van Lenovo om de keuze tussen lawaai en prestaties bij de gebruiker te leggen.

Toestellen

Concreet vernieuwt de Chinese laptopbouwer het gamma met de introductie van de ThinkPad P15 en ThinkPad P17. Die toestellen volgen respectievelijk de P53 en P73 op. De laptops zijn van de grond op opnieuw ontwikkeld, al moeten we de toestellen live zien om te weten wat daar de gevolgen van zijn.

De ThinkPad P1 krijgt ook een opfrissing. Die 15 inch-workstation moet al enkele generaties lang design en draagbaarheid combineren met prestaties. Een nieuwe processor, nieuwe scherm-opties en een antivlekkencoating zijn de voornaamste vernieuwingen.

De ThinkPad P15v is een volledig nieuwe toevoeging aan het gamma. De laptop moet volgens Lenovo meer flexibiliteit bieden in het 15 inch-chassis en komt met een Nvidia Quadro P620. Tot slot kondigt Lenovo nog een update voor de ThinkPad X1 Extreme aan, met onder andere de toevoeging van een nieuwe standby-modus waarin mails en updates blijven binnenrollen.

Alle nieuwe toestellen komen in september naar ons land. De ThinkPad P15 en P17 krijgen een adviesprijs van 2.409 euro en 2.659 euro mee. Voor de P15v verwacht Lenovo 2.079 euro, de P1 gaat over de toonbank vanaf 2.689 euro en de X1 heeft tot slot een startprijs van 2.849 euro.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home