Nieuwe Surface-pc’s krijgen standaard Windows 10 Home

Opvallende keuze van Microsoft: de nieuwe Surface-pc’s worden met Windows 10 Home geleverd in plaats van Windows 10 Pro. Bedrijven die de nieuwe Surface-toestellen in huis willen halen, moeten een upgrade uitvoeren in de Windows Store of een aangepaste versie aankopen.

Gisteren heeft Microsoft alle details gedeeld rond de nieuwe Surface Laptop 2 en Surface Pro 6. Wat echter onder de radar bleef, is dat beide apparaten voortaan standaard met Windows 10 Home worden geleverd. Tot en met de vorige generatie werd Windows 10 Pro voorzien, met uitzondering van de Surface Laptop. Die werd vorig jaar met Windows 10 S gelanceerd, maar bevatte een gratis upgrade naar Windows 10 Pro voor wie dat wenste.

Wie beide Surface-toestellen in zijn bedrijf wil uitrollen, heeft twee opties. Ofwel koop je de standaardversie met Windows 10 Home en koop je een upgrade in de Windows Store naar Windows 10 Pro. Die kostelijke upgrade kost je 259 euro en is op een half uur gebeurd.

Zakelijke versies

Microsoft biedt gelukkig ook een optie aan bedrijven om zakelijke versies van de Surface Pro 6 en Surface Laptop 2 te kopen. Die worden met Windows 10 Pro geleverd zodat jij zelf de upgrade niet meer moet doorvoeren als IT-admin. Een Surface Pro 6 met Windows 10 Pro start vanaf 1.149 euro, 100 euro meer dan de Windows 10 Home-versie.

De Microsoft Surface Laptop 2 kan ook met Windows 10 Pro besteld worden door bedrijven. Die start vanaf 1.349 euro, verrassend genoeg 200 euro meer dan de Windows 10 Home-versie.

Houd er echter rekening mee dat beide toestellen in eerste instantie niet in België of Nederland beschikbaar zijn. Vanaf 16 oktober zijn maar 10 landen aan de beurt (o.a. Duitsland, Oostenrijk, UK, VS, Ierland). Wij zitten niet in de eerste golf en worden pas later bediend.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home