Nieuwe schermen van Dell moeten samenwerking ondersteunen

Dell lanceert een handvol nieuwe schermen voor professionele gebruikers. Een enorme gebogen 5K-monitor springt het meest in het oog.

Dell introduceert verschillende nieuwe schermen tijdens de digitale editie van technologiebeurs CES. De displays omvatten verschillende prijsklassen en worden in de markt gezet als ideaal voor de ondersteuning van samenwerking. Het opvallendste nieuwe exemplaar is de Dell UltraSharp 40 Curved WUHD Monitor U4021QW.

Dat enorme 40-display heeft een gebogen scherm met 5.120 x 2.160 pixels. Dell richt zich met dit scherm op data-analisten en creatieve professionals. De Thunderbolt 3-aansluiting van het scherm levert tot 90 watt zodat je voldoende hebt aan een enkele kabel om je laptop aan te sluiten en het display als dock te gebruiken. Een maatje kleiner is er de Dell UltraSharp 38. Die heeft gelijkaardige specificaties en doet eveneens dienst als USB-C-hub. De twee schermen laten je toe om eenvoudig een tweede toestel aan te sluiten zodat je snel kan wisselen tussen pc’s zonder dat je daarvoor toetsenbord of muis hoeft aan te passen.

Samenwerken

Met videovergaderingen in het achterhoofd lanceert Dell de 24 Video Conferencing Monitor, de 27 Video Conferencing Monitor en de 34 Curved Video Conferencing Monitor. De cijfers duiden natuurlijk op het formaat en je kan al raden welke extra feature de ‘curved’-versie aan boord heeft.

De schermen hebben een 5 MP-camera met IR-functionaliteit die zowel video als Windows Hello ondersteunt. Twee 5 watt-luidsprekers zorgen ervoor dat je geen extra hardware meer nodig hebt om online te vergaderen. Dell voorziet een Microsoft Teams-knop zodat je met één druk op de knop op het scherm zelf kan deelnemen aan digitale meetings.

USB-hubs

De Dell UltraSharp 24 en 27 USB-C Hub Monitors zijn tot slot iets klassiekere schermen waarbij Dell het design in de kijker zet. Deze displays hebben dunne randen en zijn voorzien van een heleboel connectiviteit. De 90 watt Thunderbolt 3/USB-C-aansluiting van de Curved-varianten maakt opnieuw zijn opwachting zodat je ook deze schermen via één kabel op je laptop kan aansluiten. De displays zijn voorzien van een ethernetpoort wat vooral in een kantooromgeving een handige meerwaarde biedt. Dell biedt de toestellen ook aan in een variant zonder USB-C-hubfuctionaliteit.

Prijs en beschikbaarheid

Dell communiceert voorlopig enkel dollarprijzen voor de nieuwe schermen. De Dell UltraSharp 38 Curved en 40 Curved zijn allebei beschikbaar vanaf 28 januari met een adviesprijs van respectievelijk 2.099,99 dollar en 1.499,99 dollar. De videoconferencing-schermen komen op 16 februari op de markt met prijskaartjes van 519,99 dollar voor het 24 inch-model, 719,99 dollar voor de 27 inch-versie en 1.149,99 euro voor het 34 inch-scherm. De klassieke UltraSharp-monitoren komen tot slot op 30 maart naar de winkelrekken voor 459,99 dollar en 679,99 dollar.


nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home