Nieuwe Microsoft 365-app beschikbaar voor Windows 11 en Windows 10

windows 11 op mac parallels desktop

Microsoft heeft de 365 Cloud PC-app officieel gelanceerd voor Windows 11 en Windows 10. Met de app krijg je sneller toegang tot je cloud-pc.

Microsoft rolde deze week de februari-update uit naar alle Windows 11- en Windows 10-gebruikers. De update brengt onder meer de AI-aangedreven Bing Chat naar de taakbalk van Windows 11. Een nieuwigheid waar wellicht meer gebruikers naar zaten uit te kijken, is de officiële lancering van de vernieuwde Microsoft 365-app.

De applicatie legt de brug tussen de desktopversie en de cloudversie van het Windows-besturingssysteem. Via de applicatie krijg je sneller toegang tot je cloud-pc. Hiervoor heb je natuurlijk wel een Microsoft 365-abonnement nodig waar Windows Cloud PC inbegrepen. Afhankelijk van hoeveel vCPU, RAM en opslag je kiest, variëren prijzen voor een Business-abonnement tussen 28,20 en 143,90 euro per maand (excl. btw). Met een Enterprise-plan heb je een ongelimiteerd aantal gebruikers.

lees ook

PC niet ondersteund? Zo verwijder je het watermerk in Windows 11

Combinatie van cloud en desktop

Windows 365 combineert volgens Microsoft de kracht en veiligheid van de cloud met de vertrouwelijkheid van een desktop. Met een cloud-pc hoef je applicaties niet lokaal te installeren, maar stream je ze vanuit de Microsoft-cloud vanuit je apparaat. IT-beheerders kunnen ook een vlot en eenmalig aanmeldingsbeleid op poten zetten via Microsoft 365.

Microsoft 365 is beschikbaar via de Microsoft Store.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home