Nieuwe LG G8 registreert je handpalm als extra veiligheid

Op Mobile World Congress in Barcelona heeft LG de nieuwe G8 aan het grote publiek getoond. Het toestel lijkt heel sterk op zijn voorganger, maar krijgt enkele opvallende functies mee om toch het verschil te maken.

Hoe kan je vandaag opvallen in smartphoneland? Door unieke functies te introduceren die niemand heeft. De Nokia 9 Pureview heeft 5 camera’s achteraan en de Samsung Galaxy S10+ heeft een dubbele camera in het scherm vooraan. LG mogen we vooraan ook aan dat rijtje toevoegen met handpalmherkenning.

Bovenaan het scherm zit een bijzondere Time of Flight (ToF)-camera. Die kan afstanden meten op basis van de snelheid van het licht. Hiermee kan de LG G8 beweging en diepte registreren. De bijzonder camera ondersteunt ook Hand ID.

Hand ID

Hand ID is een biometrische authenticatie waarbij er infraroodsignalen worden gepulseerd naar je handpalm. De G8 maakt een beeld van je bloedvaten op basis van hoe hemoglobine in je bloed de IR-signalen absorberen. Volgens LG zou deze authenticatie bijzonder lastig reproduceerbaar en is ze bijgevolg heel veilig.

De technologie is niet nieuw. Fujitsu gebruikt al langer PalmSecure in zijn zakelijke laptops om de vingerafdruksensor te vervangen. De sensor van Fujitsu werkt bliksemsnel en is een pak groter dan die van de LG G8.

Wij hebben het toestel nog niet in handen kunnen krijgen, maar volgens The Verge moet je behoorlijk met je hand zwaaien om het te ontgrendelen. De kans bestaat dat je eerst moet leren hoe je de sensor moet gebruiken, maar het stelt ons niet helemaal gerust.

De ToF-camera kan ook gebruikt worden voor handbewegingen. Air Motion, zoals LG het noemt, laat je toe om je smartphone te controleren dankzij handbewegingen. Alles van het openen van oproepen en het volume verhogen of verlagen kan zonder het apparaat aan te raken.

LG G8 en G8s

De LG G8 krijgt een 6,1 inch OLED-scherm (3.120 x 1.440 pixels), een degelijke upgrade vergeleken met het LCD-scherm van de LG G7. Binnenin zit een Qualcomm Snapdragon 855. Verder is er plaats voor 6 GB RAM, 128 GB opslag, een vingerafdruksensor achteraan en een 3.500 mAh-batterij.

Nog een innovatie van LG is Crystal Sound OLED Speaker. De LG G8 vibreert het hele glazen paneel vooraan om geluid te produceren. Achteraan het toestel is er plaats voor een 16 megapixel breedhoeklens (f/1.9), 12 megapixel standaardvariant (f/1.5) en nog een 12 megapixel telefoto (f/2.4).

LG geeft vandaag nog geen details over de beschikbaarheid of een eventuele adviesprijs. Naast de LG G8ThinQ komt ook de LG G8sThinQ naar België. Die laatste heeft een iets lagere schermresolutie, andere camera’s aan boord. Ook hier zijn er opnieuw geen prijzen bekend.

Update 25/02 16u: LG bevestigt aan onze redactie dat enkel de LG G8sThinQ naar België zal komen.

Gerelateerd: Lees al het nieuws vanop Mobile World Congress in Barcelona

 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home