Nieuwe iPad Pro A12X-chip nek aan nek met Intel Core i7 CPU’s

De nieuwe Bionic A12X-chip in de Apple iPad Pro is voor het eerst in benchmarkresultaten verschenen van Geekbench. Puur qua CPU-kracht situeert de chip zich tussen een 13 inch MacBook Pro en een 15 inch MacBook Pro.

Apple pronkte tijdens de presentatie met lovende cijfers over de nieuwe Bionic A12X-chip in de iPad Pro. Er was een vermoeden dat de chip in de buurt zou komen van de huidige MacBook Pro line-up, maar Apple bleef zoals altijd mysterieus stil wat betreft de exacte specificaties van de chip.

Nu verschijnen de eerste scores online voor de nieuwe iPad Pro. De 8-core-cpu heeft volgens Geekbench 6 GB RAM aan boord en 8 MB L2 cache. Het haalt in de single-core benchmarks gelijkaardige scores met beide MacBook Pro-modellen en moet in de multi-core scores enkel de 15 inch MacBook Pro voorlaten.

Geekbench

In Geekbench haalt de iPad Pro in single-core een score van 5030, vergeleken met 5136 van de 13 inch MacBook Pro en 5052 van de 15 inchvariant. Beide modellen hebben een Intel Core i7 aan boord, waarbij de 13 inch MacBook Pro een net iets hogere kloksnelheid heeft (2,7 GHz vs. 2,6 GHz.)

Wanneer we naar de multi-core resultaten kijken, blijft de iPad Pro nek aan nek presteren met de 13 inch MacBook Pro. De iPad Pro heeft 8 CPU-kernen aan boord terwijl de MacBook er vier heeft. De 15 inch MacBook Pro presteert 20 procent beter dankzij de 6-core Intel Core i7 aan boord.

Intel & Qualcomm

Het spreekt voor zich dat één benchmark niet genoeg is om een besluit te vormen, maar het toont wel aan dat de nieuwe iPad Pro-toestellen qua prestaties verrassend dicht in de buurt komen van de MacBook Pro-modellen. Wat betreft grafische prestaties is het wachten tot de eerste resultaten binnen rollen om ook daarmee te kunnen vergelijken.

Enige vraagteken is of de 6 GB RAM over elk model gelijk is, of dat Apple meer RAM voorziet bij modellen met een hogere opslagcapaciteit. Het geteste model in Geekbench had 1 TB opslag aan boord.

Met bovenstaande benchmarkresultaten is het wel duidelijk dat Intel en Qualcomm zich stilaan zorgen mogen maken. Apple zet met zijn eigen chipontwerpen reuzenstappen voorwaarts en presteert al enige tijd beter dan de chips van Qualcomm in mobiele toestellen. Wanneer ze nu ook de x86-chips kunnen benaderen, is een MacBook (Pro) met een ARM-chip in de nabije toekomst een logische zet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home