Nieuwe Intel-driver boost prestaties Windows 11 en Windows 10

De nieuwe Intel DCH driver is een belangrijke update voor Windows 11 of Windows 10 om je systeem optimaler te laten draaien met een lager verbruik.

De nieuwste driver patch van Intel focust op verbeterde prestaties van Desktop Window Manager (DWM) binnen Windows 10 en Windows 11. Die tool is altijd ingeschakeld en neemt diverse taken op zich zoals vensters, animaties, hoge resolutiemonitoren, taakbalkicoontjes en andere visuele effecten.

In ‘Taakbeheer’ (Ctrl+Shift+Esc) verschijnt de functie als ‘DWM.exe’ of ‘Beheer van bureaublad vensters’. Die taak is vaak goed voor 1 tot 5 procent van het CPU-verbruik in normale omstandigheden, wat behoorlijk significant is. Gelukkig neem het weinig geheugen in: gemiddeld 100 MB RAM. Hiermee kan Windows 11 of Windows 10 jouw systeem een vloeiende gebruikservaring geven.

Het spreekt voor zich dat een bug een forse impact heeft op de prestaties (en batterijduur) van je pc. Gelukkig functioneren de meeste pc’s vlekkeloos, maar wanneer er zo’n bug optreedt moet Microsoft die plattrappen met een patch. Intel heeft nu voor DWM een patch gelost die een kritiek stabiliteitsprobleem oplost voor alle pc’s met een zesde generatie Intel-chip of recenter en de geïntegreerde graphics gebruikt.

Je kan de patch rechtstreeks bij Intel downloaden en installeren. Twijfel je of je systeem in aanmerking komt voor de patch? Doorloop dan deze stappen en Intel wijst je automatisch naar alle beschikbare verbeteringen voor jouw pc.

lees ook

Microsoft lost patch voor SSD-bug die Windows 11 trager maakt

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home