Gebruik twee netwerken tegelijkertijd met nieuwe Dell Optimizer-software voor zakelijke laptops

Dell

Dell lanceert met Dell Optimizer een nieuwe softwaresuite voor zijn zakelijke laptops. Die moet gebruikers helpen om het meeste te halen uit hun laptops tijdens dagelijks gebruik.

Dell lanceert vandaag niet alleen nieuwe laptops maar introduceert ook een nieuw stuk zakelijke software voor zijn toestellen: Dell Optimizer. Dell Optimizer hoort gratis bij het commerciële portfolio van de laptopbouwer, die evenwel benadrukt dat je de software niet hoeft te installeren. Bovendien kan je kiezen welke componenten je interessant vindt, en enkel die gebruiken.

Dell Optimizer bevat functies in drie domeinen: privacy, connectiviteit en samenwerking. Wat privacy betreft komt de software met een suite aan opties, zoals een detectiemodus waarbij de laptop pottenkijkers detecteert en gevoelige informatie verbergt. Verder kan het toestel het scherm dimmen wanneer de gebruiker wegkijkt, wat meekijken moeilijker maakt en meteen ook de batterij spaart.

Snel verbinden en helder samenwerken

Onder het connectiviteitsluik lanceert Dell een simultane multinetwerk-verbinding. Zo kan je met twee bedrade of draadloze netwerken tegelijkertijd verbinden. Dat zorgt voor hogere doorvoersnelheden en kan volgens Dell ook de latency verminderen, tot wel 30 procent.

Tot slot zijn er de samenwerkingsfuncties. Die spitsen zich vooral toe op geluid. Dell voorziet langs de ene kant verbeterde noise cancelling zodat de microfoons achtergrondgeluid wegfilteren bij een call. Langs de andere kant past de software dezelfde filter toe op audio van gesprekspartners. Zit je in een call met iemand wiens microfoon alle achtergrondgeluiden netjes meestuurt, dan zal de software van Dell de kakafonie opschonen zodat je je gesprekspartner beter verstaat.

Achterwaarts compatibel

Dell Optimizer werkt in eerste instantie met de laptops uit het Latitude- en Precision-gamma die Dell pas introduceerde. De software is ook achterwaarts compatibel met oudere toestellen, al zullen niet alle functies op iedere laptop werken. Om mee te kijken over de schouders van de gebruiker voor privacybescherming heb je bijvoorbeeld een compatibele webcam nodig, zonder kan je die functie niet gebruiken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home