Nieuwe Chromebox van Asus heeft nieuwere cpu’s aan boord

Asus verfrist zijn Chromebox-portfolio met de introductie van de Chromebox 4. Die mini-pc lijkt sterk op zijn voorganger, maar heeft nieuwe hardware binnenin.

Asus vernieuwt zijn Chromebox-aanbod. De Chromebox 4 ziet er langs de buitenkant uit als zijn voorganger, maar het binnenwerk maakt de mini-pc een stuk actueler. De Chromebox 4 meet net als de Chromebox 3 zo’n 15 cm x 15 cm x 4 cm en komt in het zwart. Het compacte formaat van het toestel maakt het ideaal om een klassiek scherm om te toveren tot een all-in-one. Dat is de primaire bedoeling van de Chromebox, getuigt ook de VESA-adapter in de doos.

Processors

Asus geeft de Chromebox een upgrade met Intel-chips van de tiende generatie, waar de vorige editie van het doosje het nog met processor van generatie acht moest stellen. Je hebt de keuze uit een lichte Intel Celeron 5205U of drie chips uit het Intel Core-gamma: de Core i3-10110U, de Core i5-10210U, en de Core i7-10510U.

De keuze is misschien verrassend aangezien Intel intussen ook processors van de elfde generatie heeft, maar daar zit de prijs voor iets tussen. De Chromebox 4 moet immers een betaalbaar stuk hardware zijn, wat de keuze voor de iets oudere cpu’s verklaart. Het is desalniettemin jammer dat Asus nog steeds voor 14 nm-chips kiest nu Intel eindelijk 10 nm-processors ter beschikking heeft.

Verdere specificaties

Binnenin vind je verder 4 GB tot 8 GB aan geheugen en 156 GB aan SSD-opslag. USB C, ASB A en HDMI tekenen present op de behuizing. Asus integreert tot slot wifi 6 voor moderne draadloze connectiviteit. De Chromebox draait zoals de naam suggereert het Chrome OS van Google. Ondersteuning voor de Play Store is inbegrepen. Zo kan je Android-apps draaien op het toestel. Asus geeft de Chromebox 4 een internationale adviesprijs van 289 dollar voor het instapmodel.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home