Nieuwe AVM-routers omarmen Wifi 6 en 5G

Op technologiebeurs IFA in Berlijn heeft AVM drie nieuwe routers getoond die de Wifi 6-standaard omarmen. Daarnaast introduceert de Duitse routerspecialist ook een 5G-router voor gebieden waar 5G al beschikbaar is.

Wifi 6 is de marketingnaam voor het nieuwe wifi-protocol 802.11ax. Wifi 6 moet de pieksnelheid met 40 procent verhogen en werd specifiek ontwikkeld voor meer efficiëntie en om latency te verminderen in omgevingen waar veel apparaten zijn verbonden.

AVM lanceert op IFA de FRITZ!Box 5550 en FRITZ!Box 5530 die allebei Wifi 6 omarmen. De twee modellen zijn geschikt voor alle gebruikelijke glasvezelverbindingen in Europa waar een vrije routerkeuze mogelijk is. In België is dat vooralsnog niet mogelijk. Hetzelfde geldt voor de FRITZ!Box 6660 die Wifi 6 in een DOCSIS 3.1 kabelmodem integreert. Telenet timmert het kabelnetwerk grondig dicht en levert zijn eigen oplossingen bij klanten.

5G-router

Naast de drie nieuwe Wifi 6-toestellen lanceert AVM de FRITZ!Box 6850 5G. Hiermee kan je in ondersteunende gebieden al genieten van 5G-connectiviteit. De router combineert Wifi 5 met gigabit LAN en is compatibel met alle smart home-toepassingen dankzij het meegeleverde FRITZ!OS-besturingssysteem. Die laatste krijgt nu een update naar versie 7.12 voor verbeterde mesh-wifi-sturing.

Tot slot introduceert AVM nieuwe smart home-onderdelen. Allereerst is er de FRITZ!DECT 500 LED bulb voor witte en kleurverlichting in huis. Met FRITZ!DECT 440 smart button kan je lichtschakelaars op kantoor slim maken. AVM introduceert tegelijk een vernieuwde Smart Home-app waarmee je slimme apparatuur in huis kan bedienen.

AVM geeft verder ook nog een update rond zijn nieuwe generatie mesh-wifi-repeaters die het eerder dit jaar had aangekondigd. Zowel de FRITZ!Repeaters 3000, 2400, 1200 en 600 zijn binnenkort te koop in België. Eerder was er sprake van een lancering in Q2 2019, maar die termijn werd niet gehaald.

Gerelateerd: AVM fabrieksbezoek: van router-prototype tot stralingstest en wifi-prestaties

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home