Nieuw LG-scherm heeft 170 Hz refresh rate

LG lanceert met de 38WN95C-W een 21:9-scherm met 4K-resolutie, HDR en vooral een erg hoge refresh rate.

LG’s nieuwe 38WN95C-W is een gebogen 21:9-monitor met een schermdiagonaal van 38 inch. Het scherm telt een resolutie van 3.840 x 1.600 pixels. Dat is iets minder dan een echte 4K-resolutie, aangezien het scherm minder pixels in de hoogte heeft dan een traditioneel 16:9-display.

LG maakt gebruik van een IPS-paneel met een responstijd van 1 ms en een refresh rate van maximaal 170 Hz. Standaard staat de monitor ingesteld op 144 Hz maar wie daar een schepje bovenop wol doen, kan dat via het ingebouwde menu. Met het cijfer mikt LG op een nichepubliek, aangezien je met traditioneel kantoorwerk geen meerwaarde zal halen uit de verhoogde refresh rate. Je moet al getrainde ogen hebben om überhaupt een verschil te zien.

Spelen

LG mikt op een ‘work hard, play hard’-publiek, dat het professionele scherm na de uren ook wil gebruiken om te gamen. De monitor ondersteunt daarom ook Nvidia G-Sync en AMD Freesync, maar maximaal aan 144 Hz.

De monitor heeft een maximale helderheid van 600 cd/m², wat best veel is. Wat aansluitingen betreft krijg je een Thunderbolt 3-poort, DisplayPort, twee HDMI 2.0-aansluitingen, twee klassieke USB 3-poorten en een 3,5 mm-aansluiting voor de hoofdtelefoon. Het display is pas aangekondigd met een adviesprijs van 1.599 dollar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home