Nieuw Gmail-design beschikbaar op Android en iOS

Gmail Material Design
-

De vernieuwde Gmail-app is vanaf nu beschikbaar voor alle Android-gebruikers en wordt ook uitgerold naar iOS. De update introduceert een nieuwe interface volgens Googles Material Design, zoals vorige maand aangekondigd.

Het nieuwe design stapt af van de rode balk bovenaan, waardoor de app plots wel heel erg wit is. Het lettertype werd vervangen door Google Sans en bovenaan vind je permanent een zoekbalk terug om snel door je inbox te zoeken.

Wanneer je de app voor het eerst opstart na de update, krijg je de keuze uit drie mogelijke weergaves: ‘Default’, ‘Comfortable’ of ‘Compact’. Bij de standaard weergave worden eventuele bijlagen onmiddellijk zichtbaar gemaakt. ‘Comfortable’ toont alleen de onderwerpregel en een stukje van de e-mailtekst. ‘Compact’ krimpt dat stuk tekst verder in.

De vernieuwde Gmail-app oogt vooral simplistischer en overzichtelijker. Buiten het nieuwe likje verf is er aan de functionaliteit weinig veranderd. Voor wie zijn zakelijke en privé-account in de app combineert, is wisselen wel nog iets eenvoudiger geworden.

De update is onderdeel van een bredere inspanning van Google om alle apps binnen G Suit eruit te laten zien en te laten werken als één productfamilie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home