Nieuw design en 5G: Apple kondigt morgen nieuwe iPhone aan

Apple kondigt morgenavond zijn nieuwe iPhones aan. Een nieuw design zou zijn opwachting maken, gebaseerd op de iPad. Verder staat 5G centraal en zou er een kleine versie komen.

Met een maand vertraging plant Apple morgen de introductie van zijn nieuwe iPhones. De aankondiging in september werd uitgesteld als gevolg van de coronapandemie. De productie van de nieuwe toestellen had daardoor vertraging opgelopen. Morgenavond lijkt alles wel door te gaan, zodat de nieuwe iPhones tegen einde van de maand in de rekken kunnen liggen.

Gefluister in de wandelgangen suggereert dat de telefoon vooral een nieuw jasje krijgt. Apple zou voor het nieuwe design meer de lijn van de iPad pro gaan volgen. Onder de motorkap zit ongetwijfeld een nieuwe Bionic-chip alsook een 5G-modem. Dat laatste is vooral interessant voor landen waar al wel een echt 5G-netwerk wordt uitgerold. Bij ons kan je in principe terecht op het 5G Light-netwerk van Proximus.

Naar traditie mag je ook uitkijken naar een nieuwe versie van iOS. Wat iOS 14 voor nieuwigheden met zich zal meebrengen, blijft afwachten. Ga verder nog uit van een upgrade van de camera’s. We verwachten al bij al niets wereldschokkends, eerder een update die de iPhones in lijn houdt met moderne Android-toestellen.

Kleine iPhone

Interessanter is misschien welke toestellen Apple precies zal lanceren. Je kan uitgaan van een iPhone 12, een iPhone 12 Pro en eventueel een Pro Max aan prijskaartjes die gelijkaardig zijn aan vorig jaar. Volgens geruchten zou Apple dit jaar ook een iPhone 12 Mini overwegen. Die kleinere vormfactor kan een dankbare toevoeging aan het gamma zijn voor mensen die niet wild worden van steeds grotere en minder broekzakvriendelijke hardware. Of er echt een Mini komt, en hoe die zich dan zal verhouden tot de iPhone SE, zien we morgen.

Wie Tim Cook de nieuwe telefoons wil zien introduceren, samen met een gezonde dosis traditionele heruitvinding van het warm water, kan dat morgenavond om 19u via de website van Apple.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home