MSI omarmt nieuwste componenten van Intel en Nvidia met nieuwe laptops

MSI introduceert nieuwe versies van zijn zakelijke Prestige-laptops. Ook de Creator Z-reeks krijgt een update.

MSI lanceert op CES nieuwe toestellen in zijn Prestige-reeks: de Prestige 14 Evo en de Prestige 16 Evo. Die laptops zitten aan de bovenkant van MSI’s line-up voor de zakelijke markt. Beide toestellen komen met Intel Core i7 H-processor van de pas aangekondigde dertiende generatie. De schermdiagonalen van de toestellen volgen de typenummers.

Nvidia

De Prestige 16 Evo een krachtigere variant met de Prestige 16 Studio. Dat toestel kan je configureren met een nieuwe Nvidia-GPU uit de RTX 40-reeks. Het toestel is Nvidia Studio-gevalideerd. De laptop is configureerbaar met tot 32 GB aan LPDDR5-RAM en 2 TB aan opslag.

MSI introduceert ook nog een nieuwe Prestige 13 Evo. Dat 13 inch-toestel wordt het lichtste in de hele laptopline-up van MSI, met een basisgewicht van 990 gram. Voor dit toestel kiest MSI voor een Intel Core i7-1360P, eveneens afkomstig van de nieuwe Raptor Lake-chipreeks. Het 60 Hz-paneel krijgt een FHD-resolutie en de laptop meet 1,7 cm op z’n dikste punt. Tot slot kan je nog kiezen voor maximaal 32 GB aan RAM en 2 TB SSD-opslag.

Creator Z

Voor de Creator Z line-up kiest MSI voor de krachtige HX-workstationprocessors van Intel. Er verschijnen twee nieuwe toestellen: de Creator Z17 HX Studio en de Creator Z16 HX Studio. Beide laptops zijn zoals de naam suggereert Nvidia Studio-gecertifieerd. Binnenin vind je tot 54 GB aan RAM en de schermen hebben een QHD-resolutie.

Belgische prijzen en beschikbaarheden kennen we niet, maar enkele internationale gegevens deelde MSI al wel. De laptops zouden vanaf februari beschikbaar zijn met een prijskaartje van 1.199 dollar voor de Prestige 13 Evo, 1.299 dollar voor de Prestige 14 Evo en 1.899 voor de Prestige 16 Evo. De Creator Z16 HX en Z17 HX zullen respectievelijk 2.899 en 2.999 dollar kosten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home