MSI lanceert nieuwe zakelijke laptops en desktops

MSI toont op Computex nieuwe toestellen als onderdeel van de zakelijke ambities van de fabrikant. Zowel laptops als (mini)-desktops komen aan bod.

Op Computex laat MSI de nieuwe Prestige 16 zien. Dat toestel kreeg een redesign voor 2023. Het resultaat is een grote laptop die toch afklokt op een relatief bescheiden 1,5 kg. MSI aasde op de EVO-badge van Intels marketingdepartement en haalt die binnen, wat impliceert dat je binnenin alleen de recentste Intel Core-processors terugvindt en geen AMD-alternatief kan kiezen.

Ook Nvidia gaf zijn zegen over dit toestel via de Studio-certificatie. Je kan de laptop configureren met een GPU uit de GeForce RTX 40-reeks. Misschien wel de leukste specificatie is de ondersteuning voor 140 watt power delivery via PD3.1 en dus USB Type-C.

Laptop voor de enterprise

Mag het wat bescheidener, dan is er de MSI Commercial 14. Dat toestel is gebouwd voor enterprises en kan je optioneel configureren met NFC-lezer of Smart Card-lezer, met het oog op veiligheid en bijkomende authenticatie.

Veel details deelt MSI niet over dit toestel, behalve dat dat je relatief vrij zou zijn in de configuratie ervan. Verder geeft de fabrikant nog toe dat de verpakking intussen voor 90 procent uit gerecycleerd papier bestaat en ook het toetsenbord van gerecycleerd materiaal is vervaardigd.

Desktops

Voor de creatieve professionals die lak hebben aan mobiliteit voorziet MSI nog enkele desktop-oplossingen. De Pro DP180 is een Nvidia RTX Studio-desktop, beschikbaar met Intel-processors van de dertiende generatie en een GeForce RTX-GPU. Het ding moet 8K-video en realtime ray tracing aankunnen, al hangen de werkelijke prestaties af van de specifieke configuratie. MSI deelt bijvoorbeeld niet welke Nvidia-GPU exact in de doos past. 2,5 GbE tekent present, samen met Wifi 6E en de nodige USB 3.2 Gen 2 Type-C-poorten en een MicroSD-kaartlezer.

De Pro DP10 13M is een mini-variatie op hetzelfde thema. De computer heeft een volume van nauwelijks 1,1 liter en biedt bijgevolg geen ruimte voor een grote grafische kaart. Je zal het met de geïntegreerde grafische capaciteiten van de Intel Core i7-CPU van de dertiende generatie moeten doen. Connectiviteit is vergelijkbaar met die van de grote broer.

MSI deelde nog geen prijzen of beschikbaarheden voor de nieuwe toestellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home