Motorola lanceert Edge 30 Pro: 144 Hz voor de liefhebbers

Motorola introduceert zijn nieuwste vlaggenschiptelefoon: de Motorola Edge 30 Pro. Het toestel komt net niet aan de topspecificaties van andere merken, maar krijgt ter compensatie een scherper prijskaartje mee.

Wie democratische buurlanden wil binnenvallen of premium telefoons wil lanceren, kiest daar blijkbaar 24 februari voor. Op de hielen van Oppo is het de beurt aan Motorola, dat de Motorola Edge 30 Pro in de markt zet. Krantenkoppen in de algemene pers zullen de telefoonfabrikanten vandaag niet halen, maar als gespecialiseerd medium kijken we toch graag naar wat nieuw is.

Sterke chip

De Motorola Edge 30 Pro komt net als andere vlaggenschiptelefoons met een Qualcomm 8 Gen 1: de krachtigste mobiele chip die op dit moment op de markt is. Het toestel is dankzij de chipset 5G-compatibel. Motorola kiest voor een 6,7 inch Oled-display dat HDR10+ ondersteunt. Dat zijn marktconforme specificaties voor een premiumtoestel. De Full HD-resolutie ligt wel iets lager dan de QHD-resoluties die we van Oppo en Samsung krijgen.

Dat wil Motorola compenseren met een refresh rate van 144 Hz. Een hoge verversingssnelheid van het scherm zorgt voor vloeiende animaties en scroll-bewegingen. Dat merk je, tot op een bepaald punt. Om het verschil tussen 90 Hz en 120 Hz te merken, moet je al héél geconcentreerd kijken. De stap naar 144 Hz lijkt ons wat dat betreft vooral interessant om het specificatielijstje aan te dikken en de batterij sneller leeg te trekken. Een grote meerwaarde kunnen we ons verder niet inbeelden.

De batterij krijgt een capaciteit van 4.800 mAh. Je kan ze met een snellader aan een verdienstelijke 68 watt opladen. Draadloos laden kan ook, maar slechts aan 15 watt.

Camera’s

Voor de camera’s volgt Motorola de strategie van Oppo. De Edge 30 Pro krijgt twee hoofdcamera’s met telkens een sensor van 50 MP. Die zitten achter respectievelijk de breedhoeklens en gewone lens. De twee camera’s krijgen assistentie van een 2MP-sensor voor bijkomende diepte-informatie. Nemen we megapixels als criterium, dan is de selfiecamera nog belangrijker. Die krijgt immers een 60 MP-sensor mee.

Motorola lanceert zijn toestel op een pure versie van Android 12, zonder een eigen schil te promoten of overbodige apps toe te voegen. Daar kunnen andere fabrikanten iets van leren. Het toestel is per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van 799,99 euro.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home