MobileIron ondersteunt nieuw VR-platform Oculus for Business

oculus quest

MobileIron, specialist in Mobile Device Management (MDM), gaat het nieuwe Business-platform van Oculus ondersteunen. Het platform richt zich op de alles-in-één VR-headsets van Oculus, de Oculus Quest en Oculus Go.

“Oculus VR-headsets hebben het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in het bedrijfsleven en de manier te veranderen waarop organisaties in alle sectoren communiceren, leren en samenwerken. Met deze integratie kunnen organisaties grip houden op hun devices met een mobile-centric, zero-trust beveiligingsplatform dat hun productiviteit ondersteunt”, zegt Ahmed Shah, Vice-President Business Development bij MobileIron.

UEM-infrastructuur

Organisaties kunnen met behulp van het platform de VR-headsets Oculus Quest en Oculus Go gebruiken, configureren en beheren als onderdeel van hun bestaande Unified Endpoint Management (UEM)-infrastructuur. Dat vereenvoudigt de inzet van de headsets in een organisatie, van implementatie tot buitengebruikstelling.

Het Oculus for Business-platform is ontwikkeld met het oog op eenvoudige adoptie en schaalbaarheid in verschillende sectoren. Het maakt grootschalige implementaties mogelijk en breidt op hetzelfde moment de marktkansen voor een groeiend aantal VR-ontwikkelaars uit.

Grootschalige VR-implementaties

De nieuwe softwaresuite is dan ook speciaal ontworpen om het opzetten en beheren van grootschalige VR-implementaties eenvoudiger te maken. Bovendien biedt het platform beveiliging en ondersteuning op enterprise-niveau. Naast ook een nieuwe gebruikerservaring, die geoptimaliseerd is voor bedrijven. 

Oculus for Business richt zicht op een drietal belangrijke gebieden:

  • Hulpmiddelen om te helpen bij het instellen en beheren van apparatuur op schaal
  • De mogelijkheid om een aangepaste enterprise-gebruikerservaring te creëren
  • Ondersteuning en beveiliging op bedrijfsniveau

Device Setup

Gebruikers kunnen met de Device Setup-app meerdere VR-headsets tegelijkertijd instellen en inrichten. Het Device Manager-beheercentrum zorgt ervoor dat admins headsets kunnen beheren, door op afstand instellingen bij te werken en te implementeren. Oculus for Business ondersteunt ook MDM-oplossingen, waaronder dus die van MobileIron.

Het nieuwe Oculus for Business-platform wordt in november gelanceerd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home