Microsoft HoloLens 2 beschikbaar in eerste markten

Microsoft HoloLens 2

Microsoft lanceert de HoloLens 2 voor het grote publiek. De eerste exemplaren van de mixed-realitybril worden uitgestuurd naar klanten in geselecteerde markten.

De HoloLens 2 werd eerder dit jaar aangekondigd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Techzine kon toen al kort met de nieuwe versie van Microsofts mixed-realitybril aan de slag gaan voor een eerste indruk.

De bril kreeg een volledig nieuw ontwerp, dat comfortabeler is om te dragen en een breder gezichtsveld biedt dan de eerste generatie. De headset werd verder ook uitgerust met een nieuwe Time-of-Flight (ToF)-dieptesensor, die er samen met een vleugje AI voor zorgt dat je hologrammen op een nog realistischere manier kan manipuleren.

Windows Core OS

De HoloLens 2 is bovendien het eerste apparaat uit Microsofts stal dat op de markt komt met een versie van Windows Core OS. Windows Core OS is Microsofts toekomstvisie voor Windows.

Het is in essentie een modulaire versie van het besturingssysteem, die kan worden aangepast voor verschillende soorten hardware, zodat die allemaal dezelfde softwarebasis delen. Naast de HoloLens 2, werken ook de toekomstige Surface Hub 2X, Xbox Scarlett en Surface Neo op varianten van het platform.

Zakelijk product

In tegenstelling tot zijn voorganger wordt de HoloLens 2 resoluut als een zakelijk product in de markt gezet. Dankzij een ecosysteem van partners kan Microsoft bij lancering al verschillende zakelijke toepassingen voorschotelen. In combinatie met de enterprise-ondersteuning die Microsoft biedt, is de HoloLens met deze tweede generatie helemaal klaar om in bedrijven te worden ingezet.

De HoloLens 2 is nu beschikbaar in Australië, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De bril kan worden aangekocht voor een eenmalig bedrag van 3.500 dollar of als abonnementsformule in combinatie met Dynamics 365 Remote Assist voor 125 dollar per maand.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home