Microsoft zet in op toegankelijkheid met zijn Surface Adaptive Kit

surface adaptive kit

Microsoft ontwerpt een Surface Adaptive Kit voor mensen met een beperking. Om laptops en tablets toegankelijker te maken, voorziet de gigant verschillende labels, poortindicatoren en hulpmiddelen om een computer of standaard makkelijk te openen.

Voor mensen met een beperking is het niet altijd even makkelijk om met een laptop of tablet te werken. Daarom lanceert Microsoft de Surface Adaptive Kit, die je onder andere helpt bij het vinden van specifieke toetsen op het toetsenbord en toegangspoorten.

Bumperstickers

Op het eerste zicht lijkt het gewoon een set stickers te zijn, maar het is meer dan dat. De bumper-labels of ‘bumperstickers’ bestaan uit vier verschillende vormen en kleuren, wat goed is voor 16 stickers. Deze zijn ontworpen om gebruikers verschillende functies beter te helpen herkennen, zoals toetsen, poorten maar bijvoorbeeld ook knoppen op een hoofdtelefoon.

surface adaptive kit
Bron: Microsoft

Toets-labels

De toets-labels of keycap-stickers maken het makkelijk om specifieke toetsen te herkennen. Denk bijvoorbeeld aan de pijltjestoetsen. Vooral voor mensen met een visuele beperking kan dit handig zijn. De labels zijn transparant met een verhoogde vorm erop, waardoor het makkelijk is om te voelen op welke toets je drukt.

In totaal zijn er zo 12 stickers beschikbaar, variërend tussen streepjes in verschillende richtingen en pijltjes. Daarnaast zit er een applicator bij die je helpt bij het opplakken van de labels.

surface adaptive kit
Bron: Microsoft

Poort-labels

Om poorten en kabels te herkennen, voorziet Microsoft vijf label-paren. Elk paar heeft een andere kleur en voelt anders door de verhoogde tekening op de labels. Je kan kiezen tussen cirkels, één lange lijn, streepjes die verschillen qua lengte en een gekartelde lijn.

surface adaptive kit
Bron: Microsoft

Je toestel openen

In de set zitten twee stickers die je helpen om een computer of standaard makkelijk te openen. De eerste sticker heeft een grote lus waar je vinger in past, zodat je laptop snel open klapt. Aan de andere sticker kan je een draagriem bevestigen om de Surface Pro-kickstand recht te zetten.

surface adaptive kit
Bron: Microsoft

Compatibiliteit

Wat de prijs van de kit zal zijn en wanneer je de stickers kan gebruiken, is nog niet duidelijk. Vermoedelijk wordt de set later dit najaar gelanceerd en zal deze compatibel zijn met de Surface Pro 7 of hoger, de Surface Laptop 3 en hoger, de Surface Book 3 en de nieuwe Surface Laptop Studio. Daarnaast is kan je de kit gebruiken met de Surface Dock 2 en Microsofts Bluetooth-toetsenborden.

Microsoft zet al langer in op toegankelijkheid en hecht veel belang aan het verbeteren van tools voor mensen met een beperking. Ook voor de Xbox ontwierp het een Adaptive Controller zodat iedereen altijd optimaal kan gamen.

lees ook

Microsoft lanceert Surface Duo 2 met bijzondere notificatiebalk

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home