Microsoft Word krijgt tekstvoorspelling volgende maand

microsoft word

De functie moet het schrijven efficiënter maken door middel van voorspellingen. Wie niet blind kan typen of iets trager typt, kan het een flinke boost geven aan je efficiëntie.

Een nieuwe toevoeging aan de Microsoft 365 roadmap toont aan dat Microsoft Word-gebruikers in maart de nieuwe functie mogen verwachten. Hiermee vervoegt het Outlook dat deze periode ook tekstvoorspelling ontvangt.

microsoft word tekstvoorspelling
Bron: Microsoft

Eens de uitrol voltooid is, zullen Word-gebruikers een voorspelling in grijstint zien achter getypte woorden. Je kan de voorspelling aannemen door op Tab te tikken of je weerhoudt het door op Esc te drukken. Na verloop van tijd gaat de tekstverwerker beter leren hoe je typt en worden de voorspellingen steeds accurater. Wie dat wenst, kan de functie ook helemaal uitschakelen.

Data blijft van jou

Microsoft benadrukt dat de data die de voorspeller verzamelt voor betere suggesties niet het account verlaat. Geen enkele persoon zal je data zien, tenzij je die gegevens doneert als onderdeel van het feedbackmechanisme. Je kan dat doen door naar Help te gaan en daar Feedback te kiezen.

lees ook

Microsoft 365 of toch Office 2019: maandelijks betalen beter dan één keer kopen?

Voorlopig ondersteunt de tekstvoorspelling enkel de Engelse taal in zowel Outlook als Word. Wie vaak Engelse teksten schrijft of Engelstalige e-mails opstelt, kan beter zijn Office-versie omschakelen naar het Engels om de tekstvoorspellingen te ontvangen van zodra de functie wordt uitgerold volgende maand. Of de functionaliteit ook naar de nieuwe Office 2021-versie voor Windows en macOS later dit jaar komt, is nog niet bekend.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home