Microsoft rolt vanaf nu Windows 10 20H2 naar iedereen uit

windows 10

Microsoft heeft de laatste problemen aangepakt die een update naar de nieuwste versie van Windows 10 belemmerden. Toestellen met Conexant- of Synaptics-hardware geven niet langer problemen na de update.

Sinds Windows 10 versie 2004 (release mei 2020) en Windows 10 20H2 (release oktober 2020) ervaren laptops en desktops problemen wanneer ze hardware van Conexant of Synaptics aan boord hedden. Beide fabrikanten leveren geluidschips en bijhorende drivers, maar die spelen niet heel goed samen met de nieuwste Windows 10-versies.

Microsoft haalde toestellen die problemen gaven uit het updatetraject en blokkeerde voor hen de installatie van beide Windows 10-versies, tot vandaag. De softwaregigant heeft het euvel eindelijk verholpen en verwijdert de kunstmatige blokkade voor geaffecteerde gebruikers. Hiermee verdwijnt tevens de laatste blokkering en kan de meest recente versie, Windows 10 20H2, voortaan op elk toestel worden geïnstalleerd.

Najaarsupdate voor bedrijven

Wie al even wacht op de nieuwste versie maar die niet krijgt aangeboden, moet zich geen zorgen maken. Het kan tot enkele dagen duren voordat elk toestel met Conexant- of Synaptics-hardware de melding krijgen dat een update klaarstaat. Wie niet kan wachten, kan altijd met de Media Creation Tool aan de slag om de nieuwste versie van Windows 10 onmiddellijk te installeren. Bedrijven kunnen ook de group policy aanpassen om sneller te updaten.

lees ook

Microsoft stelt Chrome OS-concurrent Windows 10X mogelijk opnieuw uit

Voor bedrijven is de Windows-update die in het najaar wordt uitgerold de meest interessante om te upgraden. Deze biedt extra stabiliteit vergeleken met de feature-update elk voorjaar en het updateritme is anders. Updates in het voorjaar genieten 18 maanden ondersteuning, terwijl die in het najaar 30 maanden ondersteuning genieten. Belangrijke kanttekening: die langere periode geldt enkel voor Windows 10 Enterprise. Windows 10 Pro is standaard 18 maanden ongeacht welke update.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home