Microsoft werkt aan één universele OneNote-applicatie met een nieuw design

OneNote desktop

Microsoft plant de komende twaalf maanden een migratie van OneNote en de OneNote for Windows 10-app naar één algemene desktopapplicatie met de nieuwste functies.

OneNote heeft vandaag twee versies waar je in kan werken. Enerzijds heb je de ‘oude’ OneNote desktopsoftware die standaard bij de Office-suite wordt geïnstalleerd. Het alternatief is een hippe nieuwe variant onder de noemer OneNote for Windows 10 die je in de Microsoft Store kan downloaden. Beide versies worden gratis beschikbaar gesteld door Microsoft.

De laatste nieuwe functies vind je vandaag terug in OneNote for Windows 10, terwijl de traditionele OneNote desktopsoftware al enkele jaren stilstaat qua ontwikkeling. Nu heeft Microsoft beslist op de desktopsoftware de komende twaalf maanden volledig te vernieuwen met tal van functies die nu enkel in OneNote for Windows 10 zitten. Die laatste verdwijnt naar de achtergrond in de tweede jaarhelft van 2022 waarbij de gebruikers worden gevraagd om te wisselen naar de nieuwe desktopversie van OneNote. Vanaf oktober 2025 stopt de ondersteuning voor OneNote for Windows 10 definitief.

lees ook

Microsoft 365 of toch Office 2019: maandelijks betalen beter dan één keer kopen?

De desktopapplicatie van OneNote krijgt de komende twaalf maanden regelmatig nieuwe updates die vandaag al in OneNote for Windows 10 zitten. De updates gaan ook gepaard met een volledig nieuw design die op het eerste zicht een mooie middenweg is tussen de beide applicaties zoals ze vandaag zijn.

Bestaande gebruikers van OneNote op macOS, iOS, Android of de webversie hoeven zich geen zorgen te maken. De nieuwe desktopsoftware voor Windows komt er enkel omdat er vandaag twee versies zijn en Microsoft beide wil migreren naar één suite.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home