Microsoft voegt roadmaps voor Office 365 en Microsoft 365 samen

microsoft

Microsoft schrapt binnenkort zijn aparte roadmap voor Office 365. Vanaf midden september wordt informatie over nieuwe features en updates van de service aan de roadmap voor Microsoft 365 toegevoegd.

Binnen ongeveer een maand vindt Microsofts Ignite-conferentie plaats in Orlando. Tijdens het evenement zal het bedrijf een hele reeks nieuwe features en updates voor zijn verschillende producten presenteren. Dit jaar lijkt het erop dat Office 365 en Microsoft 365 nauwer met elkaar worden versmolten. De diensten zullen binnekort dezelfde roadmap delen.

Onder meer Petri en ZDNet melden dat Microsoft zijn gebruikers momenteel op de hoogte aan het stellen is van de aanpassing.

“Medio september wordt de Office 365-roadmap de Microsoft 365-roadmap. Naast het behoud van alle huidige informatie en functionaliteit van de bestaande Office 365-roadmap, bevat de nieuwe site Microsoft 365-functies van Windows 10, Enterprise Mobility-suite en Azure. De nieuwe roadmap bevat bijgewerkte filters, een downloadbare spreadsheet en een RSS-feed”, klinkt het in een update op de huidige Office 365-roadmap.


Lees dit: Wat is Microsoft 365? De toekomst van Office en Windows 10


Stroomlijnen

In principe gaat het om niet veel meer dan het stroomlijnen van twee diensten die nu al zeer sterk met elkaar verweven zijn. Office 365 maakt immers al integraal deel uit van Microsoft 365.

Microsoft 365 is een abonnementsformule die de reus uit Redmond sinds de zomer van 2017 aanbiedt aan bedrijven. Het product is een bundel van Windows 10, Office 365 en Enterprise Mobility + Security (EMS). Meer informatie over Microsoft 365 vind je in dit artikel.

De roadmaps worden vanaf midden september samengevoegd, wanneer ook Microsoft Ignite plaatsvindt. Vermoedelijk krijgen we tijdens de conferentie meer informatie te horen over de gevolgen van deze aanpassing.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home