Microsoft vernieuwt dictee-functionaliteit in Office

Microsoft verbetert de dictee-ervaring in Word en Outlook. De ingebouwde toepassing krijgt een nieuwe interface waarin je meer kan aanpassen. Bovendien wordt de toepassing slimmer.

Microsoft geeft de dictee-functionaliteit in Word en Outlook een flinke upgrade. Vanaf maart rolt de softwarespecialist een nieuwe gebruikersinterface voor de geïntegreerde toepassing uit. Vandaag kan je al dicteren in Word en Outlook via de Dictee-knop, maar de mogelijkheden zijn nog redelijk beperkt.

Met de vernieuwing krijgt de functie extra mogelijkheden. Zo kan je onder andere stoute woorden blokkeren, al zit de echte vernieuwing onder de motorkap. Microsoft voegt AI toe om de functie slimmer te maken. Je zal voortaan bijvoorbeeld zelf geen leestekens meer moeten toevoegen. Het is de bedoeling dat de functie uit de manier waarop je spreekt, begrijpt waar er punten en komma’s horen. Ook de vormgeving van je document moet eenvoudiger worden via spraak.

De dienst werkt via Azure Speech Services maar houdt geen data bij. Microsoft verwerkt de data bij het maken van een transcriptie, maar verwijdert de audio zodra dat gebeurd is.

Ook Nederlands (min of meer)

Momenteel biedt Microsoft volledige ondersteuning voor Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans, maar ook Nederlands is beschikbaar als previewtaal. Praten tegen Word of Outlook gaat dus, al moeten we de uitrol van de bijkomende functionaliteit afwachten om te beoordelen hoe goed de automatische detectie van leestekens werkt.

Gebruikers van Microsoft 365 mogen zich in de loop van maart aan de nieuwe dictee-ervaring verwachten. De knop zal na de update omgevormd worden tot een nieuwe toolbar van waaruit de bijkomende functies beschikbaar zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home