Microsoft verhelpt printerprobleem na recente Windows 10-update

windows 10

Microsoft heeft een fix uitgebracht voor een printerbug die in de recente Patch Tuesday-updates was geslopen en alle printopdrachten stopzet op bepaalde printers.

Het gaat weliswaar niet om de bug die USB-printers doet verdwijnen, waar we eerder over schreven, maar om een probleem met specifieke printers die na het installeren van de recente Patch Tuesday-updates niet langer konden printen doordat de print spooler werd afgesloten.

“We raden aan deze optionele update alleen te installeren als je last hebt van dit probleem”, schrijft Microsoft in een update op het Windows Message Center.

Alle versies getroffen

De bug treft alle versies van Windows 10, inclusief de nieuwe May 2020 Update, alsook Windows 8.1 en Windows Server 2012. Microsoft heeft voor alle getroffen versies een update uitgebracht om de problemen te verhelpen.

De update wordt niet automatisch aangeboden via Windows Update of WSUS. Getroffen gebruikers moeten hem manueel installeren vanuit de Microsoft-updatecatalogus.

Voor het aparte probleem met USB-printers is voorlopig nog geen oplossing beschikbaar. Microsoft bood wel reeds een workaround aan en zal meer dan waarschijnlijk een definitieve fix voorzien in een toekomstige update.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home