Microsoft upgradet per ongeluk niet-compatibele Windows 10-pc’s naar Windows 11

windows 11

Microsoft heeft de fout ontdekt en werkt aan een oplossing. Enkel Windows 10-pc’s binnen het Windows Insider-programma zijn getroffen.

Op Reddit verschijnen sinds gisteren verschillende meldingen van Windows 10-pc’s die plots een upgrade naar Windows 11 krijgen aangeboden. Op zich niets bizar, tot het blijkt dat de getroffen pc’s niet compatibele hardware hebben. Ze voldoen niet aan de strenge systeemvereisten die Microsoft oplegt voor Windows 11.

Uit de verschillende meldingen blijkt dat het allemaal om Windows 10-bètatesters (via Windows Insider) binnen het Release Preview-kanaal.

Je krijgt gelukkig bij een Windows 11-upgrade altijd 10 dagen bedenktijd om de installatie terug te rollen. Wie een niet-compatibele pc heeft, raden we dat aan voor de deadline verstrijkt. In de toekomst kunnen dergelijke systemen geen veiligheidspatches ontvangen.

Mogelijk stemt de bug binnen het Windows Insider-programma af van een oude testversie. Destijds voor de lancering van Windows 11 konden Windows 10-gebruikers binnen de bètatest de upgrade uitvoeren ongeacht of ze een compatibel systeem hadden of niet. Die achterpoort werd daarna gesloten, maar is nu mogelijk per ongeluk opnieuw tijdelijk geopend.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home