Microsoft test snelle commando’s in Edge

microsoft edge

Microsoft werkt aan een nieuwe manier om sneller met zijn webbrowser Edge te kunnen werken. Een deel van het Insider-kanaal test de nieuwe functie momenteel uit.

In het Insider-kanaal werd een nieuwe functie voor Edge gespot. Door de combinatie Ctrl + Shift + spatie gelijktijdig in te drukken, verschijnt namelijk een zoekbalk waarmee veelvoorkomende commando’s veel sneller uitgevoerd worden.

De zoekbalk zelf is een zwevend kadertje en verschijnt in het midden van een geopend tabblad in Edge. In de zoekbalk kan een gebruiker zoektermen ingeven als ‘tabbladen’ of ‘wissen’. Op basis daarvan stelt de zoekbalk de gebruiker enkele commando’s voor.

Aangezien de functie wordt uitgetest in het Insider-kanaal, is het niet zeker dat de zoekbalk uiteindelijk in Edge geïntegreerd wordt. Microsoft paste namelijk begin dit jaar de manier van werken met het Insider-programma aan. De algemene gedachte: niet langer alle functies in het Insiders-programma van Windows zullen het maken tot het brede publiek van het besturingsprogramma.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home