Microsoft test nieuwe designs van Windows 11 taakbalk

Windows 11

Windows 11 gooide de startbalk op de schop. Nu test Microsoft opnieuw veranderingen, vooral meer praktische zaken deze keer.

Microsoft experimenteert met nieuwe UI-elementen binnen een testversie van Windows 11 voor Windows Insider bètatesters. Zo test de softwaregigant onder andere de terugkeer van de zoekbalk in de taakbalk op drie verschillende manieren die je hieronder kan zien.

Windows 11 startbalk test
Bron: Microsoft

Verder test Microsoft ook de comeback van andere widgets in de taakbalk van Windows 11. Eerder introduceerde het al de weerwidget als eerste variant in een algemene Windows-update.

Windows Insiders kunnen verder nog met andere aanpassingen aan de slag binnen het Dev-kanaal waaronder een nieuwe camera-app die QR-codes en barcodes ondersteunt. Verder krijgt de mediaspeler een update met ondersteuning om cd’s te rippen naar AAC-, WMA-, FLAC- en ALAC-bestanden.

lees ook

Slaapstand, afsluiten of sluimerstand: wat moet je nu kiezen?

Ondanks dat Microsoft vol voor Windows 11 gaat, blijft het upgrade-enthousiasme ondermaats. 23,1 procent van de Windows-gebruikers zit vandaag op Windows 11. Dat is een vooruitgang tegenover april, toen het gebruik stagneerde op ongeveer 20 procent. Groei tegenover een maand eerder bleef toen uit. Hoewel er nu opnieuw enkele Windows 11-gebruikers bijkomen, loopt adoptie duidelijk aan de trage kant.

Benieuwd naar Windows 11? Lees dan zeker onze gids met 5 redenen om wel (of niet) te upgraden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home