Microsoft test nieuw design voor OneNote en krijgt nieuwe tekenfuncties

OneNote krijgt een opfrisbeurt. Een nieuw design test Microsoft momenteel uit en ook nieuwe schrijffuncties introduceren.

De veranderingen moeten OneNote een moderne uitstraling geven. Bovendien zal de tool zo beter aansluiten bij het uiterlijk van Windows 11 door de overgang naar ronde hoeken. Microsoft heeft daarnaast nog wat inspiratie gehaald uit de rest van zijn Office-pakket. Een indicatie geeft binnenkort namelijk aan dat bepaalde veranderingen nog niet bekeken werden.

Verder kunnen gebruikers een sorteerfunctie verwachten die pagina’s kan sorteren op basis van datum of alfabetisch. Tot slot zal het uiterlijk van de liniaal wijzigen. Binnenkort is er daardoor een vereenvoudigde liniaal te vinden die enkel de belangrijkste functie bevat.

Digitaal schrijven

In de tool is het al langer mogelijk om handgeschreven notities te nemen en Microsoft wil deze mogelijkheid nog verder onder de aandacht brengen. In de nieuwste versie introduceert daarom een tekentabblad waarin tools te vinden zijn die we kennen uit Office-producten.

Zoals in de afbeelding hieronder te zien is, zijn de nieuwe tekenfuncties een samenraapsel van functies die al gekend zijn uit Word, Excel en PowerPoint.

Bron: Microsoft

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home