Microsoft Surface Pro 8 lekt uit met 120 Hz-scherm en Thunderbolt USB-C

Microsoft Surface Pro 8 lek

Een paar dagen voor de officiële aankondiging lekken de eerste details uit van de Microsoft Surface Pro 8 uit. Naast een 13-inch 120 Hz-scherm krijgt de tablet voor het eerst Thunderbolt-ondersteuning in de vorm van twee USB-C-aansluitingen.

Microsoft plant een Surface-event op 22 september waar het een groot deel van de line-up een flinke hardware-upgrade krijgt samen met het Windows 11-besturingssysteem. Tot nu toe was er weinig bekend rond de nieuwe toestellen, tot een Chinese retailer iets te vroeg een advertentie online heeft gezet. Er verschenen al snel screenshots op Twitter alsook de belangrijkste nieuwe specificaties.

De grootste nieuwigheid is het verdwijnen van de traditionele USB-A-poort omwille van het nieuwe, dunnere design. In ruil krijgt de Microsoft Surface Pro 8 twee USB-C-poorten die voor het eerst Thunderbolt ondersteunen. Het nieuwe design lijkt heel sterk op de huidige Surface Pro X die een ARM-chip aan boord heeft.

Naast Thunderbolt USB-C ondersteunt het 13-inchscherm een hogere refresh-rate. Volgens de advertentie verdubbelt die naar 120 Hz voor meer vloeiende animaties. Binnenin zitten de nieuwste 11de generatie Intel Core-chips en voor het eerst ook vervangbare SSD-opslag. Dat laatste vind je vandaag enkel in de Surface Laptop 4, Surface Pro X en de zakelijk versie van de Surface Pro 7 Plus.

Voor meer informatie rond prijs of beschikbaarheid is het wachten tot de officiële aankondiging op 22 september om 17u onze tijd. Naast de Microsoft Surface Pro 8 wordt er ook een update verwacht van de Surface Pro X, Surface Go en Surface Book. Via deze link kan je de livestream volgen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home