Microsoft stopt ondersteuning van oude Edge webbrowser

Wie vandaag nog de oude versie van Edge gebruikt als internetbrowser, moet dringend de overstap maken naar de nieuwste Edge-versie die op Chromium draait.

Je herkent de oude versie van Edge aan het blauwe E-logo in de taakbalk van Windows 10. Microsoft is al enige tijd bezig met het automatisch upgraden van de oude Edge naar de nieuwe variant die op Chromium draait, maar nog niet iedereen is de revue gepasseerd. De nieuwe versie van Edge heeft een rond logo dat van groen naar blauw verandert.

Wie vandaag nog de oude Edge gebruikt, raden we aan om nu te wisselen naar de nieuwe Edge of een andere internetbrowser naar keuze. Microsoft stopt namelijk vanaf vandaag met de ondersteuning van de oude variant. Je kan de nieuwe Edge-browser hier downloaden en installeren. Hiermee overschrijft de nieuwe internetbrowser automatisch de oude versie en kan je opnieuw veiliger surfen.

Internet Explorer 11

De oude versie van Edge was een belangrijke evolutie van Internet Explorer 11 en werd prominent naar voor geschoven bij de lancering van Windows 10. De opmars van Chromium-gebaseerde internetbrowsers met Google Chrome op kop forceerde de hand van Microsoft om ook Edge compatibel te maken. De nieuwe versie van Edge is daarvan het gevolg en wordt nu standaard in elke Windows 10-versie aangeboden.

Ondanks het einde van de oude Edge, geniet Internet Explorer 11 nog wel een tijdje ondersteuning van Microsoft met veiligheidsupdates. Dat neemt niet weg dat ook die oude internetbrowser stilaan richting exit wordt geduwd. Zo is de webversie van Microsoft Teams sinds eind 2020 niet langer compatibel met de browser en volgt de rest van de Microsoft 365-apps op 17 augustus 2021.

Bedrijven die Internet Explorer 11 nodig hebben voor specifieke applicaties of diensten, kunnen vandaag al terecht in de Internet Explorer legacy mode van de nieuwe Edge Chromium-browser. In deze modus kunnen oude diensten specifiek gebouwd voor Internet Explorer 11 nog gebruikt worden in Windows 10.

lees ook

Microsoft duwt Internet Explorer 11 richting exit vanaf 2021

Vandaag is Chrome afgetekend de grootste met een marktaandeel van 69 procent volgens NetMarketshare. Edge staat stevig op plaats twee met 11,5 procent, Firefox heeft 6,5 procent en Internet Explorer 4,65 procent.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home