Microsoft start inruilprogramma Surface Pro 4 na slechte firmware-update

Microsoft Surface Pro 4

Een firmware-update van afgelopen juli zorgt voor driverproblemen op sommige Surface Pro 4’s. De problemen zijn zo ernstig dat Microsoft een inruilprogramma start en getroffen gebruikers een nieuw toestel bezorgt.

De Surface Pro wordt in reviews herhaaldelijk geroemd om zijn uitstekende schermkwaliteit, maar de ervaring van gebruikers is niet altijd even vlekkeloos. De hardware wordt in praktijk geplaagd door lichtlekken en glitches als gevolg van softwarebugs.

Microsoft brengt geregeld firmware-updates uit om de problemen te verminderen, maar lijkt nu aan het einde van zijn Latijn. Een problematische update van afgelopen juli introduceerde een driverprobleem dat een Code 10-foutmelding veroorzaakt voor Surface ME, UEFI en embedded controller firmware.

Volgens Windows United adviseert Microsoft gebruikers met schermproblemen als rechtstreeks gevolg zijn van de firmware-update van juli om contact op te nemen met de Surface-klantendienst voor een vervangtoestel. Het is opmerkelijk dat een inruilprogramma moet worden opgezet om een softwareprobleem aan te pakken.

Om te achterhalen of je apparaat in aanmerking komt voor een vervanging, controleer je in Apparaatbeheer of er een gele driehoek bij de schermhardware staat.

Het is al de tweede keer dat Microsoft zich genoodzaakt ziet om een inruilprogramma op te zetten na schermproblemen met de Surface Pro 4.  Eerder dit jaar werd besloten om klanten die last hadden van een flikkerend scherm kosteloos van een nieuw apparaat te voorzien.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home