Microsoft scheurt WSL2 Linux-kernel los van Windows 10

linux-windows10

Microsoft trekt de Linux-kernel voor Windows Subsystem for Linux 2 (WSL2) los van Windows 10 en zal de kernel voortaan updaten via Windows Update.

WSL2 is één van de grote nieuwigheden in de Windows 10 May 2020 Update. Door de bijhorende Linux-kernel voortaan via Windows Update bij te werken, hoeft Microsoft voortaan niet langer telkens te wachten op een grote OS-update om WSL2 te updaten.

De wijziging is onderdeel van build 19645 voor Windows Insiders in de Fast Ring. Die build ondersteunt ook Nested Virtualization voor AMD-processoren.

Verder voorziet Microsoft een handvol bugfixes, waaronder een oplossing voor een crashprobleem met Windows Hello Setup wanneer op de knop ‘Herkenning verbeteren’ wordt geklikt nadat gezichtsherkenning werd ingeschakeld, en het verhelpen van een fout waardoor sommige pc’s niet langer smartcards konden herkennen.

Microsoft maakte ook nog van de gelegenheid gebruik om aan te kondigen dat Android-gebruikers vanaf nu via de Jouw telefoon-app muziek- en audio-apps op hun smartphone kunnen bedienen vanaf hun Windows 10-pc. Die functie is voor iedereen algemeen beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home