Microsoft Outlook krijgt nieuwe functies de komende maanden

Outlook

Binnenkort kan je in Microsoft Outlook emoji’s gebruiken als reactie op e-mails zonder dat de mailketen te lang wordt en krijg je een nauwere integratie met andere Microsoft 365-apps in de webversie.

Microsoft sleutelt de komende maanden aan heel wat interessante nieuwigheden voor Outlook. Alle gebruikers met een Office 365- of Microsoft 365-abonnement ontvangen de updates automatisch van zodra ze beschikbaar zijn.

Het belangrijkste item op de roadmap is zonder twijfel de mogelijkheid om met emoji’s te reageren op mails zonder dat de mailketting daardoor langer wordt. In plaats van kort te antwoorden en het overzicht te verliezen in de lange ketting, is dat met een emoji niet meer het geval. De update rolt in juli uit voor Office Insiders die de previewversie testen. Algemene beschikbaarheid staat voor augustus gepland.

Wie de webversie gebruikt van Outlook en die vaak combineert met To-Do, Yammer of andere Microsoft 365-apps, mag zich in de handen wrijven. Vanaf juli voorziet Microsoft een diepere integratie tussen de applicaties. Wie bijvoorbeeld vandaag in Outlook To-Do raadpleegt, wordt naar een aparte webversie van die laatste gebracht. In een nieuwe update blijf je binnen Outlook opereren, net zoals bij de desktopversie het geval is.

Tot slot krijgen Outlookgebruikers op Android een handige functie erbij. Zo kan je binnenkort bestanden uit e-mails direct bewaren naar vooraf geconfigureerde cloudopslag binnen OneDrive for Business. Deze functie rolt volgende maand al naar alle gebruikers uit.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home