Microsoft OneNote synchroniseert voortaan Office-bijlagen

onenote cloud file attachments

Microsoft heeft zijn notitieprogramma OneNote voorzien van een aantal nieuwe functies. De Amerikaanse technologiereus laat weten deze de komende weken uit te rollen voor OneNote Online, alsook op Windows 10 en macOS.

Zo is het programma, dat onderdeel is van de Microsoft Office-familie, onder meer voorzien van ‘cloud file attachements’. Dit zorgt ervoor dat je altijd de meest recente versie van bijvoorbeeld een Word-bestand, zoals opgeslagen in OneDrive, toevoegt aan een OneNote-notitieblok.

Eventuele wijzigingen worden in realtime getoond. Het betreft geen default setting, dus gebruikers moeten wel zelf eerst de functie inschakelen via instellingen.

AutoCorrect

Ook is het voortaan mogelijk om gericht te zoeken op labels (tags), door op het vergrootglas naast de naam van het notitieblok te klikken.

Verder wordt het voor gebruikers van OneNote Online mogelijk om zelf de AutoCorrect-optie te configureren, is er een Emoji-toetsenbord toegevoegd en kunnen foto’s direct vanaf een camera worden ingevoegd.

Tot slot kan je een link genereren voor specifieke notities om die vervolgens in een andere notitie te delen als referentie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home