Microsoft rolt nieuw Office-design naar alle gebruikers uit

Office 2021

Samen met de lancering van Office 2021 rolt Microsoft eindelijke de nieuwe look uit van het Office-pakket. Ook Office 365-abonnees kunnen de update nu bewonderen.

Sinds de zomer kunnen bèta-testers al aan de slag met de nieuwe Office-look. Het nieuwe design is frisser dan het huidige, maar komt niet in de buurt van de radicale redesign die vorig jaar werd gepresenteerd. In dat concept verdwijnt het traditionele Office-lint volledig. Het is niet duidelijk of Microsoft die ambitie nog wil waarmaken en dat de nieuwe Office-look nu een tussenstap is richting dat doel.

De nieuwe look heeft de deadline van de lancering van Office 2021 gemist begin oktober samen met Windows 11, maar is nu breed beschikbaar voor iedereen. Bij sommigen wordt de nieuwe look automatisch ingeschakeld na de update, anderen kunnen die manueel forceren. Om dat te doen, klik je rechts bovenaan op de megafoon en vink je De nieuwe ervaring proberen aan. Wie geen fan is, kan de schuiver opnieuw op Nee zetten, maar hou er rekening mee dat vroeg of laat het nieuwe design de standaard wordt.

Wie Office 2019 of ouder draait en geen Microsoft 365-abonnement heeft, loopt de nieuwe look mis. Upgraden naar Office 2021 is de enige optie om van een frissere Office-omgeving te genieten zonder abonnementskost.

lees ook

5 redenen om wel (of niet) te upgraden naar Windows 11

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home