Nieuwe Microsoft Office in 2021 opnieuw zonder abonnement verkrijgbaar

Office 365

Microsoft wil uiteraard graag dat je voor Office een abonnement afsluit, maar Office 2019 kan je tot op vandaag ook gewoon kopen. Er was sprake dat de volgende Office-versie enkel beschikbaar zou zijn in abonnementsvorm, maar Microsoft spreekt dat nu tegen.

Tijdens Microsoft Ignite werd er met geen woord gerept over de volgende Office-versie. Er wordt al wel langer gefluisterd dat Office 2019 de laatste grote Office-release zou zijn en dat functie-updates een Microsoft 365-abonnement vereist. In een blogpost bevestigt Microsoft nu het tegendeel en mogen we in de tweede jaarhelft van 2021 een nieuwe Office-versie verwachten.

De komst van een nieuwe Office-versie stelt gebruikers gerust die liever een Office-pakket kopen in plaats van een Microsoft 365-abonnement. Meer wil Microsoft niet prijsgeven op dit ogenblik.

Vermoedelijk zal de 2021-versie van Office gebruik maken van het compleet nieuwe Fluent-design. Lees hier alle details met enkele stijlvoorbeelden.

Microsoft 365

Eerder dit jaar werd Office 365 omgedoopt naar Microsoft 365. Microsoft voerde de aanpassing door omdat de Office-naam de lading niet langer dekt nu ook nieuwe apps als Teams, Stream, Forms en Planner deel uitmaken van het pakket.

Zakelijke bundels voor kmo’s veranderden van naam en kunnen voortaan kiezen uit Microsoft 365 Business Basic (4,20 euro per gebruiker per maand) of Microsoft 365 Business Standard (10,50 euro per gebruiker per maand) in plaats van de oude Office 365 Business Essentials en Office 365 Business Premium.

De Office 365-bundels voor grote organisaties waren niet onderhevig aan de naamsverandering. Het gaat dan om Office 365 Enterprise (E1, E3, E5), Firstline (F1), Education (A1, A3, A5) en Government (G1, G3, G5). Voor verschillende van deze gebruikers zijn wel al langer Microsoft 365-formules beschikbaar met Windows 10 en EMS inbegrepen.

Tip: Microsoft geeft voorproefje van nieuw Office-design

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home