Microsoft lanceert nieuwe tools om bedrijven te doen overstappen naar Windows 11

Windows 11

Microsoft probeert met nieuwe tools meer professionele accounts op Windows 11 te laten draaien. De techgigant brengt de nieuwe tools Windows 11 en Office 365 Deployment Lab Kit en Windows 11 Onboarding Kit uit.

Het aantal zakelijke gebruikers van Windows 11 ligt voor Microsoft niet hoog genoeg. De techgigant kondigt nu nieuwe tools aan die IT-administrators in een betere positie zetten om het nieuwe besturingssysteem over het hele bedrijf uit te rollen.

De eerste tool richt zich tot IT-administrators. Zij krijgen hulp bij de taak van het plannen, testen en valideren van bedrijfsdesktops die draaien op het zakelijke besturingssysteem Windows 11 Enterprise.

In de tweede tool krijgen de administrators verschillende Office-bestanden op hun bord. Het gaat om verschillende templates en documenten waarmee administrators duidelijk kunnen communiceren wat het nieuwe besturingssysteem precies inhoudt en een korte les Windows 11 in elkaar kunnen boxen.

Testen in het lab

De tweede tool is duidelijk bedoeld om werknemers in de organisatie te onderwijzen. De eerste tool heeft een duidelijker woordje uitleg nodig. In essentie creëert de tool een testlab voor IT-administrators waarin zij kunnen experimenteren met het besturingssysteem zonder consequenties.

Daarnaast zijn er verschillende documenten te vinden, waarin bijvoorbeeld wordt uitgelegd hoe je Windows 11 Enterprise kan installeren en beheren.

lees ook

Windows 11 Home, Pro en Enterprise: welke versie past bij jouw onderneming?

Naast Windows 11 Enterprise geeft het lab de mogelijkheid om te experimenteren met Microsoft 365 E5, Microsoft 365 Apps voor bedrijven en Office 365 E5 met Enterprise Mobility en Security.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home