Microsoft maakt Windows App SDK 1.2 beschikbaar

Widgets SDK Windows

De Software Development Kit (SDK) ondersteunt widgets voor Windows 11, meer moderne WinUI-controls en een aantal prestatieverbeteringen.

De Windows App SDK vervangt het Universal Windows Platform (UWP). Met versie 1.2 brengt Microsoft een aantal verbeteringen aan. “Ontwikkelaars kunnen met WinAppSDK 1.2 widgets maken voor het Windows 11 widget board”, licht Gabby Bilka toe in een blog. “De meest moderne WinUI-controls omvatten onder andere media playback en de app ondersteunt HDR graphics via DisplayInformation API’s.”

Windows App SDK 1.2 kreeg een update om de betrouwbaarheid, stabiliteit en algemene prestaties van het platform te verbeteren. Een uniforme set API’s en tools helpen de gebruiker om apps voor Windows desktop te ontwikkelen. De API’s en tools zijn te gebruiken in elke C++ Win32 en C#.NET -app, op een brede set van Windows OS-versies. Ook de innovaties in .NET en Visual Studio worden ondersteund.

media playback in Windows App SDK 1.2

Belangrijkste nieuwe functies

Widgets: onafhankelijke ontwikkelaars, los van Windows dus, kunnen widgets maken voor packaged Win32 apps en deze lokaal testen in het Windows Insider programma. De functie komt in een latere fase uit voor alle Windows 11 gebruikers.

WinUI 3 updates: Windows App SDK 1.2 heeft nieuwe, moderne WinUI 3 Infobadge en bedieningselementen voor het afspelen van media. Er zijn ook nieuwe spraak- en video toepassingen via Azure Communications, wat onder andere bellen via Teams mogelijk maakt.

ARM64 ontwikkelingsondersteuning: Windows App SDK apps konden eerder al draaien op Windows 11 op ARM64, maar nu kunnen ze ook worden ontwikkeld op Windows 11 op ARM64 via de nieuwste versie van Visual Studio.

AppNotificationBuilder: in versie 1.1 introduceerde Microsoft mogelijkheid om notificaties te versturen vanuit de app of een cloudservice. Nu lanceert Microsoft met AppNotificationBuilder, een alternatief voor XML payload, een toepassing om het maken van notificaties te vereenvoudigen.

Een gedetailleerd overzicht van alle nieuwe functies in Windows App SDK 1.2 is terug te vinden op de blogpagina van Microsoft. De IT-reus kondigt trouwens aan dat er binnenkort nog meer nieuwigheden zullen worden toegevoegd. Daarvoor werkt Microsoft samen met interne en externe partners.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home