Microsoft legt uit hoe je Edge naast Edge Chromium kan blijven gebruiken

microsoft edge browser

Vanaf 15 januari rolt Microsoft een nieuwe Edge-browser uit naar alle Windows 10-gebruikers. Het gaat om de Chromium-versie die al enkele maanden in béta beschikbaar is. De oude wordt automatisch vervangen, tenzij je een extra tool installeert of instellingen verandert.

Vorige week kondigde Microsoft aan dat het de nieuwe Edge-browser gebaseerd op Chromium vanaf 15 januari op elk Windows 10-systeem automatisch zal installeren. De aankondiging komt een jaar nadat Microsoft de wereld verraste dat het aan een versie van Edge werkt gebaseerd op Googles Chromium-engine.

De voorbije maanden kon iedereen die dat wou reeds aan de slag met verschillende testversies van de browser via het Insider-programma. Vanaf 15 januari is Edge op Chromium klaar voor het grote publiek.

Bedrijven die de automatische migratie naar Chromium Edge liever niet zien gebeuren, kunnen sinds vorige week een Blocker Toolkit installeren. Hoewel de tool is ontworpen voor organisaties, kunnen admins van Home-systemen er ook mee aan de slag.

Zonder extra software

Vandaag meldt Microsoft dat er nog een andere manier is om de oude Edge-browser te houden naast de nieuwe versie die vanaf 15 januari wordt geïnstalleerd.

  • Stap 1: Open het venster met de editor voor lokaal groepsbeleid door in de zoekbalk gpedit.msc te typen.
  • Stap 2: Ga naar Computerconfiguratie, Beheersjablonen en daarna Microsoft Edge Update, Applicaties.
  • Stap 3: Selecteer Microsoft Edge side by side browserervaring toestaan en dubbelklik op de regel.
  • Stap 4: Kies hier Ingeschakeld en klik daarna OK.

De optie wordt pas geactiveerd van zodra er een nieuwe update van Microsoft Edge wordt geïnstalleerd. Dit gebeurt gemiddeld elke week. De oude versie van Microsoft Edge (niet-Chromium) wordt automatisch van je taakbalk verwijderd. Wie dat wil, moet de oude versie opnieuw vastpinnen.

Websites die waren vastgepind in het startmenu of de taakbalk, worden automatisch gemigreerd naar de nieuwste Edge Chromium-versie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home