Microsoft lanceert Windows Server IoT 2019 voor de edge

Internet of Things IoT

Microsoft heeft Windows Server IoT 2019 beschikbaar gemaakt. De  uitgeklede versie van Windows Server 2019 is bedoeld voor kleine IoT-apparaten met beperkte prestaties.

De IoT-variant van Windows Server 2019 is exclusief beschikbaar voor OEM’s en bedrijven die oplossingen bouwen voor retail, gezondheidszorg, productie en andere industrieën.

Het OS biedt een vertrouwde omgeving voor wie Windows Server gewend is, met vijf jaar mainstream ondersteuning en nog eens vijf jaar verlengde ondersteuning. Daarmee is het geschikt voor IoT-apparaten, die typisch een langere ondersteuningstermijn nodig hebben.

Via Windows Server IoT kunnen sensoren en andere IoT-apparaten de eerste dataverwerking uitvoeren en in realtime doorsturen naar Microsoft Azure voor analyse in de cloud.

Robot Operating System

Vorig jaar onthulde Microsoft een experimentele versie van Robot Operating System (ROS) voor Windows. Daarmee kregen ontwikkelaars de tools in handen om robotapplicaties te bouwen via Visual Studio.

Microsoft laat weten dat ontwikkelaars vanaf nu “commercial-grade” ROS-applicaties voor Windows kunnen bouwen, om apparaten in de edge van het netwerk meer mogelijkheden te geven met Azure Cognitive Services.

Tot slot maakte Microsoft nog een publieke preview beschikbaar van Windows IoT Core gebundeld met Azure-services voor de i.MX 8M- en i.MX 8M Mini-processors van NXP, en werd de samenwerking met Qualcomm voor Windows 10 IoT Enterprise verder uitgebreid.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home