Microsoft lanceert online code-editor Visual Studio Online

Microsft kondigt op Build de gesloten preview aan van Visual Studio Online. De nieuwe online code-editor wordt gepositioneerd als een aanvulling op Visual Studio en Visual Studio Code.

Visual Studio Online is gebaseerd op de gratis opensource desktopversie Visual Studio Code. Dat betekent dat al dezelfde features en uitbreidingen worden ondersteund. Ook IntelliCode, Microsofts AI-ondersteunde ontwikkeltool, zit ingebakken.

Microsoft ziet de onlineversie vooral als een ‘companion’-app. Het is niet de bedoeling dat Visual Studio Online de standaardomgeving wordt voor een ontwikkelaar om in te programmeren. Het biedt daarentegen wel een handige tool om eender waar en op elk toestel een snelle bewerking aan de code uit te voeren, een pull request te beoordelen of deel te nemen aan een Live Share-sessie.

Microsoft laat weten dat Visual Studio Online nog in een vroege fase zit. Wie de tool graag al eens wil uitproberen, kan zich proberen aanmelden voor de gesloten preview. Een timing voor een eventuele publieke preview of officiële lancering is op dit moment niet bekend.

Ontdek al het nieuws vanop Microsoft Build 2019

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home