Microsoft lanceert AI presentatiecoach in Powerpoint

powerpoint

Microsoft integreert vanaf vandaag een AI presentatiecoach om je te helpen tijdens een Powerpoint-voorstelling. De coach geeft je onmiddellijk feedback tijdens je presentatie, zodat je kan bijsturen waar nodig. Enige voorwaarde is dat je in het Engels presenteert.

Eerder dit jaar stelde Microsoft een aantal nieuwe functies voor die binnenkort naar PowerPoint zouden komen. Naast live vertaling en ondertiteling in meer dan 60 talen, kan je voortaan ook een AI presentatiecoach inschakelen om feedback te geven.

Spreken in een vergadering, aula waar dan ook vereist heel wat oefening om succesvol te brengen. Opvallend genoeg oefenen heel weinig mensen hun presentatie vooraf. Om je toch te helpen tijdens de presentatie, integreert Microsoft de nodige AI-functies binnen web-versie van PowerPoint.

Extra hulp

De huidige versie kan drie dingen in het oog houden: snelheid, het lezen van slides en woordkeuze. Snelheid is een eenvoudige parameter waarbij de coach tijdens je presentatie laat weten dat je trager of sneller mag praten.

Het lezen van slides detecteert of je alles letterlijk afleest, of dat je ook extra informatie geeft en de slides als handvat gebruikt. Niemand wil in een presentatie zitten waarbij je letterlijk afleest wat er op elke slide staat. De AI presentatiecoach wil dat voorkomen.

Woordkeuze is eigenlijk nog de meest interessante parameter van allemaal. De tool analyseert hoe dikwijls je ‘euh’, ‘ahum’, ‘actually’, ‘basically’ of andere stopwoorden gebruikt. Wie te veel ‘you guys’ zegt, krijgt ook een waarschuwing rond culturele insensitiviteit.

Op het einde van je (oefen)presentatie krijg je een overzicht waar je kan zien hoelang je hebt gebabbeld, hoeveel slides werden getoond, gemiddelde snelheid, aantal vulwoorden en gevoelige zinnen of woorden. De optie is vandaag beschikbaar in de Engelstalige web-versie van PowerPoint.

Gerelateerd: Office 365 krijgt meer tools tegen e-mailaanvallen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home