Microsoft komt met migratietool van G Suite naar Office 365

Office 365

Microsoft werkt aan een tool om Google G Suite-gebruikers die willen overstappen naar Office 365 het leven makkelijker te maken. Een lancering zou gepland staan voor Q2 2019, zo blijkt uit een gelekte interne roadmap.

Microsoft is met voorsprong marktleider met zijn kantoorpakket in de cloud, maar de oplossing van Google wint aan populariteit. Terwijl de wortels van Office 365 stevig zijn ingeplant in de enterprisewereld, kijken kmo’s en start-ups al sneller in de richting van G Suite vanwege de flexibelere prijszetting.

Om klanten bij Microsoft weg te snoepen, biedt Google al geruime tijd een Exchange-migratietool aan. Microsoft van zijn kant heeft momenteel alleen een e-mailmigratieoplossing op basis van IMAP. Dat is voor veel gebruikers die nadenken over een overstap van G Suite naar Office 365 evenwel onvoldoende. De reus uit Redmond werkt daarom aan verbeterde migratietools.

“We hebben de feedback gehoord en we zijn verheugd de nieuwe migratie-ervaring van G Suite aan te kondigen, waarmee je e-mail, agenda en contactpersonen van Google G Suite direct naar Office 365 kan migreren! Onze uiterst veilige oplossing zorgt ervoor dat uw gegevens direct worden gemigreerd naar Office 365, zonder rustpunten. We voegen ook ondersteuning toe voor het in batches migreren van mailboxen”, klinkt het in een roadmap die recent verscheen.

De migratietool staat gepland voor het tweede kwartaal van 2019. Of en wanneer er een preview komt, is nog niet bekend.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home